Заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Сергій Кривоніс запропонував запровадити в школах навчальні заняття подвійного призначення, які згодяться як у випадку бойових дій, так і в мирний час. Про це чиновник розповів в інтерв'ю Апострофу.

"Якщо ми підготуємо свій народ, противник точно буде знати, що сюди вхід - гривня, а вихід - десять", - заявив Кривоніс.

Він також зазначив, що учнів старших класів можна навчати на спеціальності "зв'язківців, водіїв, ремонтників".

Сергій Кривонос, Апостроф
Сергій Кривонос, Апостроф

"Головне завдання - підготувати нашу молодь, організувати територіальну оборону. Вони (росіяни) можуть здійснити агресію проти нас, але їм потім дуже важко буде втримати все під контролем", - сказав заступник секретаря РНБО.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

За його словами, гібридна війна з Росією триватиме "ще дуже надовго".

"Наше завдання - за короткий час зміцнити армію, підготувати тероборону, організувати військово-патріотичну підготовку населення, створити фундамент для розгортання руху опору", - пояснив Кривоніс.

Він уточнив, що президент Володимир Зеленський "цілком розуміє і підтримує" ідею створення тероборони.

Нагадаємо, радник РНБО Сивохо обнадіяв планами щодо Донбасу.

Як повідомляв портал Знай.uа, у результаті бойових дій на Донеччині двоє українських воїнів отримали травми і поранення.

Також портал Знай.uа писав, що бійці ЗСУ отримали революційну електромагнітну зброю.