Оплата комунальних послуг - необхідність, до якої десятки мільйонів українців вдаються щомісяця. Даний процес традиційно відрізняється довгим підбором квитанцій, зборів даних з усіх лічильників, підрахунком загальної суми і процесом оплати за послуги у відділенні банку або на пошті.

коммуналка:источник: канал прямой

Однак, сьогодні оплатити послуги ЖКГ можна не тільки прийшовши в касу, а й сидячи на дивані - з дому. Багато хто думає, що заплатити за комуналку онлайн - це складний і копіткий процес, але це не так. Розібравшись з реквізитом і процесом оплати на оплату за комунальні послуги можна заощадити безліч часу нервів.

У цій статті ми розповімо, як заплатити за комунальні послуги через Інтернет і не допустити прикрих помилок.

Навіщо платити за комуналів через Інтернет?

коммуналка: источник: деньги.юа

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Оплатити квитанцію на квартплату онлайн потрібно для того, щоб заощадити свій час і гроші. Тепер не потрібно рано вставати або відривати час від роботи або справ і стояти болісні і довгі черги в Ощадбанку і платити за коммисию. Розрахуватися за квитанціями можна кількома кліками мишки, а заощаджений час витратити на вирішення інших справ або відпочинок.

Що потрібно, щоб оплатити комуналку онлайн?

коммуналка: источник:styler.rbc.ua/

Щоб оплатити комуналку без комісії потрібно мати активну карту одного з українських банків: Привату, Ощадбанку, ПУМБу або монобанк. Саме ці фінансові установи мають найзручніші і багатофункціональні платформи, які дозволяють швидко і без переплати заплатити за комуналку картою.

Оплата за комуналку картою: як зареєструватися в системі?

коммуналка

Рахунок за комунальні послуги онлайн можна оплатити в онлайн-додатках банків або через універсальний сервіс платежів під назвою Портмоне. Відгуки про нього дають привід вважати, що він зручний наявністю реквізитів всіх комунальних служб, простим функціоналом і відсутністю високої комісії за послуги.

Реєстрація в системі Портмоне проста і складається з декількох кроків:

  • вкажіть електронну пошту, контактний телефон;
  • придумайте логін і пароль;
  • поставте галочку у граф Умови тарифного плану, Положення про конфіденційність і договору оферти.

коммуналка

Відзначимо, що під час реєстрації система сама показує, скільки потрібно символів, щоб заповнити поля форми.

Пройшовши всі етапи процесу реєстрації, ви автоматично переходите на сторінку Мобільний зв'язок, на якій ви повинні вибрати компанію, для оплати рахунків за реквізитами або рахунки (українською мовою).

коммуналка

Платимо за комуналку легко і просто: інструкція

коммуналка

коммуналка

Зареєструвавшись в системі Портмоне, вам необхідно перейти в пункт Комунальні послуги, що розташований зліва. Виберіть свій регіон і визначте потрібну комунальну компанію, клікнувши з випав списку. Наприклад, рахунок за холодну воду потрібно оплатити ГІОЦ КМДА. а за гарячу воду - Київенерго. Якщо ви не знаєте назву організації, за послуги якої вам потрібно заплатити, то уважно ознайомтеся з квитанцією, на якій знайдете назву необхідної вам організації.

коммуналка

На новій сторінці, откривешейся після вибору компанії, заповніть наступні поля:

  • номер особового рахунку;
  • ЖЕО;
  • натисніть на кнопку Зберегти і через кілька секунд отримаєте рахунок від постачальника послуг;
  • клікніть по рахунку;
  • ознайомтеся з деталями платежу;
  • перейдіть до оплати.

Відзначимо, що можна також оплатити кілька платежів одночасно, що заощадить вам безліч часу. Для цього потрібно виконати наступні дії:

  • виділіть галочками потрібні послуги;
  • на сторінці, введіть номер картки, дату, і CVV код;
    підтвердіть оплату.

коммуналка

коммуналка

коммуналка

За які послуги можна заплатити через Інтернет

коммуналка

Сьогодні за допомогою Інтернету можна заплатити майже за всі види комунальних послуг, що надаються в Україні, зокрема за такі:

  • газ;
  • електрика;
  • сигналізацію;
  • послуги Інтернету;
  • вивіз сміття;
  • догляд за територією будинку.