Українські громадяни, яких позбавлено права отримувати пенсійні виплати, а також особи з інвалідністю за законами України можуть отримати соцдопомогу від держави.

Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ.

Відомо, що Закон України "Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю" в редакції від 09 серпня 2019 року передбачає: державна соцдопомога призначається особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю.

Пенсіонери, Zakon
Пенсіонери, Zakon

Так, зокрема, мова йде про осіб, у яких помер годувальник або вони не досягли віку, встановленого статтею 1 цього Закону, та не мають права отримувати у зв'язку з цим пенсію згідно з законом, або визнана особа з інвалідністю в установленому порядку. Також це стосується громадян, які не одержують пенсію або соціальні виплати, що призначаються для відшкодування шкоди, заподіяної ушкодженням здоров'я на виробництві, передбачені Законом України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування".

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Нагадаємо, афера під носом у Зеленського: бойовики "Л/ДНР" і мертві душі ОРДЛО отримували українські пенсії.

Як повідомляв Знай.uа зарплати кіт наплакав: хто з жителів Харківщини заробляє менше за всіх.

Знай.uа писав, українці залишаться без субсидій і стипендій: що необхідно знати про перевірки.