У світі масово відмовляються від виробів з хутра та натуральної шкіри. Дизайнери стверджують, що чудовою заміною звичним усім шубкам можуть стати ті ж шубки, але зі штучного матеріалу.

Про це йдеться в сюжеті програми "Вікна-Новини" на СТБ.

Україна впевнено долучається до світових трендів про відмову від натурального хутра, заявив відомий дизайнер Андре Тан. На його думку, шкіряні речі — справжній антитренд.

"По-перше, зараз модно носити oversize. Поїла – і не видно (сміється). Штучна шуба – тепла, точно так само, як і натуральна. Плюс, вона легше і коштує набагато дешевше", – зазначає дизайнер.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Існує міф, що штучні шуби більше шкодять екології, ніж натуральні. Проте вчені Делфтського університету, який в Нідерландах, прийшли до висновку, що це антинаукова нісенітниця. Вони підрахували відходи й витрачені ресурси протягом життєвого циклу тварин, яких відгодовують на забій. І порівняли з наслідками виробництва і розкладання штучних шуб.

Виявилося, що натуральні – більше шкодять
ґрунтовій воді. Тому, у Верховній Раді зареєстрували законопроект про заборону хутрового виробництва, а
активісти виграли суд проти звіроферми в Житомирській області, адже багато західні виробники ховалися в Україні від високих податків. Однак і вони можуть втратити
прибутку, якщо українці припинять купувати хутряні шуби.

До речі, відмовляється від хутра навіть королева Великобританії Єлизавета II. Та й мода на розкіш вже навряд чи коли-небудь повернеться, заявив дизайнер Андре Тан.

Нагадаємо, Тимошенко несподівано переходить в опозицію через скандальний закон: "Зеленський перейшов всі червоні лінії".

Як повідомляв Знай.uа, Верховна Рада протягла закон про ринок землі: історичне голосування.

Також Знай.uа писав, Пальчевський розгадав "план Б" Зеленського: Гончарука замінить...