Спільна слідча група (JIT), яка з'єднання з'ясовує причини аварії малайзійського Boeing у небі над Донецьком у 2014 році, опублікувала нові записи раніше перехоплених розмов. Серед них є бесіда колишнього ватажка терористів самопроголошеної "ДНР" Олександра Бородая з Владиславом Сурковим, помічником російського президента, куратора терористичних "Д/ЛНР".

Під час бесіди Сурков розповів, що нібито влітку 2014 року мав зустріч з таким собі "Рінатом".

Із розшифрованої розмови випливає, що помічник Путіна не хотів зустрічатися із цією особистістю, однак зробити це його попросили колеги. Також у розмові Сурков зазначає, що "Рінат" чекав на нього у московському ресторані близько трьох годин. У результаті в них була тривала, але безглузда бесіда.

Boeing-777
Boeing-777

Помічник Путіна додав, що "Рінат" запитував, чи міг би він приїхати в Донецьк. "Я, чесно кажучи, сказавши йому, що краще цього не треба робити", - зізнався він. Бородай з ним погодився. "Сашко, у нього недобрі цілі", - додав Сурков.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Зрозуміло, що всі підприємства області - вона ж республіка - впали рази в три у середньому, крім "ахметівських", - зазначив тодішній ватажок самопроголошеної "ДНР".

"Гаразд, у вас життя складення - все переплетено. Просто будь пильний... Я думаю, якщо він спробує в Донецьк повернутися, це нічого добре не дасть. Я йому це в лоб сказавши", - додав помічник президента РФ.

Рінат Ахметов, фото - Delo
Рінат Ахметов, фото - Delo

Втім, із розшифрованої розмови достовірно невідомо, про якого "Ріната" йдеться, що він мав на меті, та які у нього повноваження. За припущенням низькі ЗМІ, імовірно йдеться про українського бізнесмена Ріната Ахметова. Розшифрована розмова датується 3 липня 2014 року.

Нагадаємо, раніше помстилися за Цемаха? Нідерланди виступили проти України у справі МН17.

Також Знай.uа писав, що у Німеччині розбився американський винищувач F-16: перші кадри.

Ще портал Знай.uа повідомляв про авіакатастрофу АН-12 під Львовом: слідство "заблукало" в трьох версіях.