Колишня заступниця міністра культури і керівниця одного з департаментів Офісу президента Зеленського Вікторія Ліснича, яку підозрюють у шахрайстві, відправиться до СІЗО на два місяці. Так вирішив Вищий антикорупційний суд України. Але разом з тим чиновниці з Офісу президента запропонували внести заставу в сумі 576 300 гривень.

Варто відзначити, що суддя Катерина Широка лише частково задовольнила вимоги детективів НАБУ, знизивши суму застави, адже вони вимагали 7,5 мільйонів. Зазначимо, що прокурор Спеціальної антикорупційної прокуратури Віталій Шкрум просив для Лісничої 60 діб з можливістю застави в 7,5 мільйонів. Своє клопотання прокурор пояснив тим, що чиновниця може перешкоджати розслідуванню, або втекти від правоохоронних органів.

Вікторія Ліснича, УАК
Вікторія Ліснича, УАК

Тим часом адвокати підозрюваної просили для неї домашній арешт або цілодобовий домашній арешт за місцем проживання. Також захист Лісничої стверджував, що вона не може заплатити суму застави, яку просило звинувачення. Як відомо, Вікторія Ліснича разом з подільниками, за даними розслідування, вимагала 300 тисяч доларів хабаря за допомогу у працевлаштуванні в "Нафтогаз".

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Нагадаємо, за 70 днів роботи Апеляційної палати ВАСУ немає жодного рішення на користь захисту.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що НАБУ затримала на хабарі в $150 000 директора департаменту ОП Зеленського.

Також портал "Знай.ua" писав, що НАБУ повідомило про підозру гендиректора Укроборонпрому.