У зоні операції Об'єднаних сил (ООС) на найнебезпечніших позиціях з охорони й оборони КПВВ разом із українськими прикордонниками несе службу чотирилапий "доброволець" Жужа.

Вміння собаки відчувати обстріли і сигналізувати про можливу небезпеку багато разів рятувала життя бійцям. Про вівдважну Жужу та її господара старшого сержанта Олександра Олійника розповіли в прес-службі Донецького прикордонного загону на своїй сторінці в Facebook.

Ця "двортер'єрша", як жартівливо називають Жужу, сама прибилась до позицій і вибрала собі господарем Олександра.

Олександр разом з Жужлю, фото Facebook

Коли прикордонник міняється з наряду, Жужа прямує за ним в місце розташування, а коли той у відпустці - сумує. Жужа також якимось чином відчуває прильоти в сторону позицій.

"Коли вона ховається, я розумію, що треба ховатися теж. Ця собача "чуйка" ще не підводила ніколи і не раз рятувала життя", - каже прикордонник.

Олександр несе службу на найнебезпечніших позиціях Донецького прикордонного загону, за ним завжди дріботить Жужа.

Вони завжди разом - солдат, який прийшов захищати свою землю, коли на неї напав ворог і мала собака-доброволець, яка, не лякаючись вибухів, несе службу поряд зі своїм другом.

Олександр і доброволець Жужа #ООС #герої_з_нулів #День_сержанта #Ukraine_army #Joint_Forces_Operation Старший сержант...

Geplaatst door Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation op Maandag 18 november 2019

Нагадаємо, командир рейдового буксиру "Яни Капу" Олег Мельничук розповів, як відважний пес Джессі боронив українських моряків під час захоплення.

Як повідомляв портал Знай.ua, вірний член екіпажу "Яни Капу" пес Джессі повернувся додому.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Також Знай.ua писав, 25-й член екіпажу захопленого українського буксира Яни Капу пес Джессі нарешті зустрівся зі звільненими моряками