За даними дослідження, кожна 5 дитина в Україні потерпає від сексуального насильства, в 2019 році постраждали 324 дитини. Про це повідомив уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба під час брифінгу.

Насильство над дітьми

"Що стосується статистики, дослідження показують, що кожна п'ята дитина в Україні потерпає від сексуального насильства. І дійсно, досить серйозна цифра. Це не тільки зґвалтування. Сексуальне насильство може відбуватися різними способами, це також можуть бути домагання", - сказав він.

Також Кулеба стверджує, що піддаються насильству як хлопчики, так і дівчатка.

"Ці дослідження проводили по всьому світу. Україна не відрізняється від інших країн, високий рівень насильства існує в кожній країні. І як показують дослідження, в основному це люди, які є знайомими або близькими дитини", - наголосив Микола.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

До того ж він зазначив, що найчастіше дану проблему важко виявити, тому потрібно приділяти особливу увагу при формуванні державної політики, розробці процедур для того, щоб захистити дітей.

Кулеба зазначив, що за останні роки значно актуальним стає питання захисту дітей в онлайн-просторі.

"Тому що злочинці все більше йдуть в онлайн-простір, і дуже багато батьків не розуміють, яким чином можна було б захистити дитину", - сказав він.

Насильство над дітьми

Начальник ювенальної превенції Нацполиции України Лариса Зуб повідомила, що в 2019 році від сексуальних злочинів постраждали 324 дитини. Більш того, вона зазначила необхідність розробити комплексний захист для дитини.

"Анонімні центри, куди дитина зможе звернутися сам... І правоохоронні органи, це не тільки, але і поліція, прокуратура, судді повинні мати єдину навчальну програму, яка убезпечить дітей від повторного травмування", - сказала Лариса.

Вона стверджує, що також є потреба у більшій кількості кваліфікованих психологів, соціальних працівників.

Кулеба ж зазначив, що у складі Нацполиции потрібно створити спеціальний підрозділ по захисту дітей, яке займалося б розслідуваннями подібних злочинів.

Насильство над дітьми

Нагадаємо, що суд у Барселоні (Іспанія) зняв звинувачення з 5 чоловіків у сексуальному насильстві.

Як повідомляв портал Знай.ua, десятирічна дівчинка дізналася, що вона на восьмому місяці вагітності після того, як її мама привезла в лікарню з скаргами на болі в животі і спині.

Також портал Знай.ua писав, що відомого режисера Романа Полянського знову звинуватили в згвалтуванні.