Протягом 3 років ціна на комунальні послуги в Україні зросла аж на 26%. А оплата житла, води і газу піднялася більше, ніж у 5 разів за останні 9 років. Про це повідомляється в звіті Державної служби статистики України.

В Україні збільшилася ціна на комуналку

Також за останній рік вартість комунальних послуг зросла на 4,3%, а за 2 роки ціна збільшилася на 10,8%.

Слід зазначити, що разом з комунальними послугами дорожчають ще і продукти харчування, а також безалкогольні напої, так як в їх ціну закладена комуналка. Згідно з даними Державної служби статистики, продукти та напої в середньому збільшилися в ціні на 16,5%, з 2016 року.

В Україні збільшилася ціна на комуналку

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня
Показати ще

Нагадаємо, що починаючи з наступного тижня в Одесі буде піднято тарифи на тепло. Нацкомісія з регулювання енергетики та ринку комунальних послуг розгляне тарифи для Одеси 25-26 листопада.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Кабінеті міністрів хочуть затвердити страхову ціну на природний газ для населення в розмірі близько 7 тисяч гривень/тис. Куб. м з 1 січня 2020 року.

Також портал Знай.ua писав, що в Україні у 2019 році скоротився розмір субсидії в порівнянні з 2018 роком. Її середнє значення становило 492,1 гривні.