Цими днями американські експерти оцінили шанси України повернути Донбас в "нормандському форматі". І слід зауважити, що прогнози не дуже втішні, пише "Голос Америки".

Відзначимо, що підготовка до зустрічі "нормандської четвірки" відбудеться вже 9 грудня. Відтак, вважають експерти, процедура імпічменту Трампа, яка нині триває, негативно вплине на повернення Донбасу

"Думаю, що втратою цих відносин Трампа і Зеленського є те, що завжди будуть залишатися питання, наскільки далеко США і цей президент готові піти, щоб підтримати Україну", - сказав старший науковий співробітник Атлантичної ради Марк Симаківський.

Експерт вважає, що деякі американські політики, які грають важливу роль в українській політиці, дали незручні свідчення щодо Трампа, що в свою чергу значно зменшить підтримку Білого Дому.

Також експерти вважають, що ще одною причиною, чому переговори закінчаться не в найкращу сторону, є послаблення підтримки західних лідерів. Сталося це у зв'язку з бажанням Франції та Німеччини пом'якшити санкції проти РФ.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Володимир Зеленський, Офіс президента
Володимир Зеленський, Офіс президента

"Виклик, на мою думку, полягає ще в тому, що українці переконані в цьому і засмучені відсутністю підтримки Заходу. Якщо їх залишать наодинці, то, можливо, їм треба посилити шлях до миру, так як необхідно досягти якоїсь домовленості з Росією", - каже експерт.

Водночас керівник групи з вивчення Росії Інституту дослідження війни Наталія Бугайова, говорить, що наріжним каменем переговорів є вибори на окупованій частині Донбасу, адже вони можуть дозволити Путіну досягти своєї мети без компромісів.

Путін, фото - Comments
Путін, фото - Comments

"Якщо вибори відбудуться під впливом Росії, або прямим військовим тиском, або під політичний контролем Росії над цією територією, це буде означати, що російське вторгнення буде легітимізовано", - говорить вона.

Відтак, за її словами, Росія керуватиметься принципом, що вона може вторгнутися в незалежну країну, маніпулювати політичним середовищем в свою користь і змусити цю країну прийняти її версію світу.

Нагадаємо, вірші під "Градами": вінничанин показав непоетичні будні охопленого війною Донбасу.

Як повідомляв Знай.uа ЗСУ підбили російську "пташку", начинену вибухівкою.

Знай.uа писав, українцям покажуть життя захисників без прикрас: від берців до окопів.