В Україні семимильними кроками дорожчає гречка. Вартість крупи лише за місяць зросла на третину. Сьогодні за звичайну крупу просять 60 гривень. А за необжаренную – всі 90.

Для визначення вартості кілограма гречки, експерти відправились на ринок. Саме туди українці приходять на закупи різноманітних крум, макароні і цукру.

гречка
гречка

Крупа зникла з продажу в багатьох місцях. Але наші пошуки зрештою дають плоди. Від ятки до ятки ціна коливається, як на біржі. Мінімальна знайдена нами вартість – 24 гривні.

Експерт аграрного ринку наголошує, ціна на гречку підскочила в середньому в півтора рази, в залежності від регіонів. До того ж, Україна стала більше експортувати її за кордон і менше завозити. Дефіцит сколихнув ціни.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

гречка
гречка

"Ми останні кілька років все менше і менше вирощували. При цьому саме в 2019 році зросли експортні поставки", - зазначає експерт аграрного ринку Олександр Соколов.

Фахівець прогнозує, що до Нового року вартість гречки зросте ще на чверть. І для пересічних українців це неабияк вдарить по гаманцях.

Нагадаємо, експерти повідомили, що вже восени подорожчають головні продукти такі, як хліб, макаронні вироби, яйця та молочні продукти.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, через збільшення акцизу в Україні подорожчають цигарки.

Також портал Знай.ua писав, що українців попередили про подорожчання гречки та хліба.