У Росії заявили, що деякі особисті речі українських моряків на захоплених у Керченській протоці кораблях "Нікополь", "Бердянськ" і буксирі "Яни Капу" "згнили через вологість" і росіянам не залишалось нічого іншого як знищити зіпсовані предмети вжитку.

Адвокат українських моряків Микола Полозов в ефірі одного з українських телеканалів повідомив, що такі пояснення йому дали слідчі:

Буксир "Яни Капу", фото: Twitter / Володимир Зеленський
Буксир "Яни Капу", фото: Twitter / Володимир Зеленський

"Як мені пояснили слідчі, через вологість й умови утримання — кораблі були без нагляду — частина речей, яка там залишилася, була дуже сильно пошкоджена... Простіше кажучи, деякі предмети одягу згнили. Тому вони не стали їх віддавати, а знищили", - розповів Полозов. Микола Полозов

Микола Полозов уточнив, що захоплені РФ українські кораблі близько 10 місяців перебували фактично без нагляду. Вони були пришвартовані у Керчі, де росіяни провели слідчі дії, вилучили, що вважали за потрібне і так залишили напризволяще.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Володимир Зеленський, фото: Twitter / Володимир Зеленський
Володимир Зеленський, фото: Twitter / Володимир Зеленський

Адвокат нагадав, що серед офіційно вилучених речей були всі боєприпаси, особиста стрілецька зброя і штатне озброєння, а саме автомати Калашникова, пістолети та гранати. З кораблів також забрали мобільні телефони, комп'ютери і флеш накопичувачі моряків. Крім того, із захоплених кораблів росіяни вилучили закордонне радіонавігаційне обладнання.

Броньовані катери "Бердянськ" і "Нікополь", фото: Twitter / Володимир Зеленський
Броньовані катери "Бердянськ" і "Нікополь", фото: Twitter / Володимир Зеленський

Нагадаємо, раніше матрос бронекатера "Бердянськ" поскаржився на росіян, пропали особисті речі моряків

Як повідомляв портал "Знай.ua", Кремль відповідатиме перед трибуналом Гааги за розгромлені українські кораблі

Також "Знай.ua" писав, що затонулий під Одесою танкер потрапив у гучний скандал