Російська компанія МТС остаточно піде з українського ринку. Прес-служби МТС і групи компаній NEQSOL Holding повідомили, що це станеться після продажу телекомунікаційного бізнесу під брендом Vodafone азербайджанського оператора.

Повідомляється, що МТС вже підписала угоду про продаж c Telco Solutions and Investments, яка є підконтрольною азербайджанської телекомунікаційної компанії Bakcell, що входить в групу компаній NEQSOL Holding. В рамках угоди МТС через свою дочірню компанію Allegretto Holding S. a.r.l. продає 100%-ву частку в компанії Preludium BV, єдиному акціонера "Vodafone Україна". Сума операції становить 734 млн доларів.

Vodafone, фото: NewsJist
Vodafone, фото: NewsJist

Згідно зі словами керівника МТС Олексія Корні, угода відповідає оновленій стратегії компанії, "яка передбачає концентрації зусиль на російському ринку". Росія генерує понад 90% виторгу оператора. Ситуацію прокоментували у NEQSOL Holding:

"Компанія продовжить надавати послуги під брендом Vodafone і виконувати всі зобов'язання перед співробітниками, клієнтами та партнерами"

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Відомо, що "Vodafone Україна" за підсумками 2018 року скоротив чистий прибуток на 18,1%. Проте у компанії пояснювали це збільшенням витрат внаслідок активного розгортання мереж 4G і 3G. Крім того, істотно скоротилася географія мобільного оператора.

Vodafone, фото: delo.ua
Vodafone, фото: delo.ua

Представник Lioncom - opening & wow-events agency, яка надавала послуги по організації заходів для компанії "Vodafone Україна" заявив про заборгованість перед ними. Антон Садиков повідомив:

"Vodafone Ukraine перестав платити по рахунках. З серпня 2018 р Lioncom - opening & wow-events agency надавав послуги з організації івентів по всій території України для компанії Vodafone Ukraine (ТОВ "ВФ Рітейл", код 41457291). В цілому ми організували десятки успішних подій високої якості. У червні-серпні 2019 року загальна сума заборгованості за наданими послугами перевищила 740 тис. грн., Але клієнт перестав платити по рахунках..." Антон Садиков

Допис Антона Садикова, скріншот: Facebook
Допис Антона Садикова, скріншот: Facebook

Допис Антона Садикова, скріншот: Facebook
Допис Антона Садикова, скріншот: Facebook

Нагадаємо, раніше розповіли, як користуватися додатком оператора Vodafone

Як повідомляв портал "Знай.ua", що таке покоління зв'язку CDMA 3G та хто працює в цьому форматі в Україні

Також "Знай.ua" писав, як дізнатися залишок на рахунку у Водафон