Ганна Новосад, Міністр освіти і науки України розповіла в інтерв'ю виданню "Цензор.нет", які зміни плануються в українській освіті. Серед безлічі питань вона відповіла на один, який підіймав питання української літератури. На погляд Новосад, у шкільній програмі української літератури має з'явитися більше творів сучасних українських письменників замість творів про біль і страждання.

Ганна Новосад, фото: life.pravda.com.ua
Ганна Новосад, фото: life.pravda.com.ua

Новосад поставила таке питання читачка: "З української літератури приголомшує вибір творів навіть знаних авторів - найдепресивніші і найнудніші. Історія України - взагалі лютий треш, помісь совка і вишивати, взагалі далекі від об'єктивної реальності. Чи збираються ревізувати програми і підручники?"

Школа
Школа

Новосад відповіла на запитання читачки та зазначила, що, на її погляд, в програмі української літератури необхідно скоротити "традицію страждань": "Я вважаю, що в українську літературу мають входити більше сучасних письменників. Ми маємо відійти від традиції страждань всього українського народу, які ми транслюємо нашим дітям через українську літературу. Таким чином утверджуючи хибну тезу про те, що українці – це нація, яка приречена на страждання, сльози".

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Новосад також зазначила, що потрібно за допомогою літератури показувати й інші сторони життя та історії України, адже в країні є безліч хороших сучасних письменників.

Новосад заявила, що в МОН збираються переглянути державні стандарти початкової та середньої школи. Замість них хочуть ввести нові стандарти, згідно з якими будуть вводити нові освітні програми та навчальні плани.

Нагадаємо, раніше міністр освіти Новосад заявила, що в Україні занадто багато вчителів: "У нас проблема".

Також Знай.иа писав, що "Доця, іди до мене": у Херсоні шкільні поліцейські витягли 15-річну дівчинку з того світу.

Ще Портал Знай.иа повідомляв, що в українських селах з'являться опорні школи: міністр Новосад розповіла, до чого готуватися батькам.