Синоптики розповіли, якою буде зима в Україні з 2019 по 2020 рік. Три зимових місяці, як повідомляють метеорологи, порадують м'якою погодою - зима в країні буде нагадувати європейську чи американську.

Карта погоди
Карта погоди

За словами метеорологом, в Європі взимку буде високий атмосферний тиск - саме завдяки йому зима виявиться більш м'якою, ніж зазвичай. Сильних снігопадів не передбачається, однак, вони будуть. Якщо високий тиск створить температурну інверсію з туманом, то Європу накриють холоди. Синоптики нагадали, що довгострокові прогнози не завжди можуть збуватися, оскільки не усі зміни у повітрі можна передбачити.

Зима в Україні, SkyscraperCity
Зима в Україні, SkyscraperCity

Проте, в перший місяць зими Європу можуть накрити серйозні холоди. Синоптики повідомляють, що температура в Україні в грудні може побити рекорд за останні 30 років і впасти до -20 градусів морозу.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Зима в Україні, mignews
Зима в Україні, mignews

У перший тиждень грудня синоптики прогнозують -11 градусів вночі сніг, вдень температура коливатиметься в межах -6...-5 градусів. А ось після 10 грудня обіцяють потепління до 0, водночас почнуть йти снігопади. З 12 грудня українці можуть побоюватися нових холодів до -7 градусів морозу. Після 17 грудня знову стане тепліше. Під кінець грудня синоптики прогнозують снігопади.

Нагадаємо, раніше чекайте в гості домовика або страшне горе: чому не можна виносити сміття й ходити босим "на одну ногу"..

Також Знай.uа писав, що синоптики попередили про примхи зими сезону 2019/2020: "Континент завалить снігом...".

Ще Портал Знай.uа повідомляв про пустельний клімат і тропічні зливи: метеорологи прогнозують нетипову для України погоду.