Всесвітній день інформації

Цей день проводять щороку з 1994 року. Його ініціатором стала Міжнародна академія інформатизації. У 1992 році пройшов перший Міжнародний форум інформатизації. Міжнародна академія інформатизації має генеральний консультативний статус в Економічній і Соціальній радах ООН. Зараз це свято відзначають у багатьох країнах. В наш час модернізація телемовлення, перехід на цифрові технології, розвиток Інтернету та мобільного зв'язку стали тенденцією.

Також психологи нагадують, що невміння використовувати інформаційні технології і одержувану інформацію, контролювати її якість і об'єм, може привести до інформаційного стресу.

Всесвітній день інформації, фото: Rsute
Всесвітній день інформації, фото: Rsute

Міжнародний день шевця

Це професійне свято для всіх майстрів і ремісників, які розробляють дизайн, виготовляють і шиють взуття, а також тих, хто займається ремонтом взуття. Це дуже давнє ремесло, раніше робота шевця завжди проходила вручну і була досить складною. Вам потрібно привітати людей цієї професії в Міжнародний день шевця, адже їх робота вимагає не тільки підготовки і досвіду, але й любові до своєї справи, творчості.

В останні роки ЗМІ у багатьох країнах готують спеціальні матеріали про взуттєву моду, як правильно вибирати і доглядати за взуттям. А взуттєві компанії проводять різні рекламні та просвітницькі акції.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

День шевця, фото: ГолосUA
День шевця, фото: ГолосUA

Православні свята:

  • Святителя Іоанна Златоуста, архієпископа Константинопольського.
  • Мучениці Манефи Палестинської.
  • Мучеників Антоніна, Никифора і Германа.

Златоуст

У цей день церква відзначає свято Іоана Златоуста. Наші предки в цей день говорили, що зима скликає свою свиту на Івана. Це хуртовини та завірюхи, які повинні за її наказом відлиги вгамувати. Морози і правда стають все сильніше, завмирає природа і засинає, багато звірів ховаються в нори, у лісах і в полях порожніє. На Златоуста також починалася пельменна пора. Всі господині робили фарш з м'яса, риби, грибів, а потім усією сім'єю готували цю страву. Бажано наліпити їх побільше, щоб вистачило не на один прийом їжі. А заморожували їх прямо у дворі. Також сьогодні прийнято молитися Іоанну Златоусту, він допоможе з справедливим судом над хабарниками і шахраями.

Народні прикмети на 26 листопада

Іменини в цей день

Герман, Іван


Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, що погода взимку буде аномальною. Тенденція останніх років збережеться, однак зміни клімату призведуть до сильних коливань температур. Українці ще дізнаються, що таке "собачий холод".

Також Знай.ua писав, що останнім часом курс гривні коливається. Але цьому є пояснення. Економісти розповіли, чи буде долар по 30 і чи варто купувати зараз валюту.

Ще Знай.ua писав, що восени багато хвороб загострюються і псують враження від цієї чарівної пори. Від типових осінніх хвороб і загострень можна себе вберегти: потрібно проводити профілактику та лікування.