Українці переглянули своє ставлення до "нових облич" у Верховній Раді. Так, громадяни після парламентських виборів стали негативно ставитися до непрофесійних політиків.

Це підтверджує дослідження громадської думки за листопад 2019, проведене фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології.

Виявляється, 41% українців негативно ставляться до того, що багато новообраних народних депутатів ніколи не займалися політикою. Однак позитивним явищем цей факт вважають 24% опитаних.

Українці, фото: Depositphotos
Українці, фото: Depositphotos

Крім того, на думку 26% це може бути і позитивом, і негативом, в залежності від того, чи будуть ці депутати вчитися і залучати кваліфікованих фахівців.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Варто уточнити, що після виборів думки виборців були зовсім іншими: негативом відсутність політичного досвіду у новообраних нардепів вважали лише 25%, 35% оцінювали це, навпаки, як позитив, а 26%, як і зараз, бачили можливості як позитиву, так і негативу.

Опитування проводили з 4 по 19 листопада у 110 населених пунктах усіх областей України, крім Криму та Донецької, Луганської областей. В результаті польового етапу було зібрано 2041 анкета. Теоретична похибка не може перевищувати 2,3%.

Нагадаємо, Зеленський стрімко втрачає популярність серед українців.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський опублікував звернення до українців на тему земельної реформи.

Також портал Знай.uа писав, що Пальчевський порівняв Зеленського і Порошенка.