За даними Національного банку України на 26 листопад, курс долара дуже приємно здивує українців, Відтак, за офіційним курсом, один долар становить 24,05 гривень. І слід зауважити, що це є найнижчою вартістю американської валюти від початку січня 2016 року. Про це йдеться на сайті Нацбанку.

Як відзначається, у порівнянні з 25 листопадом, то курс долара за один день знизився на 10 копійок. Від початку 2019 року курс долара до гривні знизився на більш ніж 4 гривні, що складає 14,2%.

Курс валют, фото Уніан
Курс валют, фото Уніан

У Нацбанку пов'язують таке зміцнення гривні з низкою факторів: припливом інвестицій іноземців у державні боргові цінні папери, високим врожаєм зернових, а також низькими цінами на газ на європейських ринках, які знизили витрати держави на його імпорт.

Нагадаємо, що восени в Україні продовжать заміну паперових грошей на монети. При цьому 5 гривень замінять вже в цьому році, в 2020 році прийде черга 10 гривень.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, Міжнародний валютний фонд заявив, що в кінці 2019 року можна очікувати зміцнення гривні по відношенню до долара порівняно з показниками за минулий рік.

Також портал Знай.ua писав, що до кінця року долар може плавно повернутися до позначки 27 гривень. Ціни на товари або продукти не повинні після цього різко змінитися, тому що вже зараз закладається вартість долара по 28 гривень.