З'явилася дуже тривожна інформація про те, що українські школи заполонили небезпечні наркотичні речовини. Ситуація набула масового характеру. В першу чергу, мова йде про наркотичний препарат у вигляді таблеток — Xanax.

Відомо, що школярі купують потужний транквілізатор заради забави або щоб зняти страх перед іспитами і контрольними роботами. Про це пишуть українські ЗМІ.

За словами фахівців, спектр небезпечних препаратів, які поширюють у навчальних закладах, досить широкий. Нерідко постачальниками стають самі школярі. Так до одної з київських редакцій звернувся житель української столиці Владислав Чернов, який стурбований ситуацією в одній зі шкіл Дарницького району. Він розповів, що у 15-річної дитини в пеналі знайшов кілька білих таблеток з принтом Хаnах і почав питати сина про те, як вони у нього опинилися.

Наркотики у школах, from-ua
Наркотики у школах, from-ua

"Син розповів мені, що він купив таблетки у старшокласників за 150 грн. Мовляв, вони допомагають заспокоїтися перед контрольними, і багато хто з його друзів їх приймає", — розповідає Чернов.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

В медичній літературі про Хаnах говориться, що завдяки активній діючій речовині алпразоламу, дійсно, препарат дозволяє майже миттєво розслабитися, зняти напругу, придушити почуття страху, тривоги і занепокоєння.

Також відомо, що найпоширенішими наркотиками у школярів залишаються марихуана та "солі". Причому враховуючи невелику вартість даних наркотиків, особливої проблеми дістати заборонені речовини у них не виникає.

Аптека
Аптека

"Зараз вже немає продажів з рук в руки, як раніше. Зараз все відбувається за допомогою "закладок". Тому дуже часто неповнолітньому легше придбати наркотики, ніж алкоголь, на реалізацію якого існують вікові обмеження. До того ж і відносні ціни доступні — 200–300 грн за дозу.", — розповів психолог з питань залежності реабілітаційного центру "Сходи" Олександра Шеллер.

Також експерти поділилися інформацією про те, як можна визначити, чи вживає дитина наркотики. На ранній стадії досить складно, але спостережливі батьки завжди знайдуть зміни в поведінці. Разом з експертами виділити ряд ознак, за якими можна встановити, чи вживає дитина наркотичні речовини.

Нагадаємо, творця фільму про Лукашенка затримали через наркотиків.

Як повідомляв Знай.uа психологи склали список фраз, які ламають психіку дитини.

Знай.uа писав, українців почали штрафувати за перевезення дітей: можна законно "забити" на автокрісло.