Міністр охорони здоров'я, призначена президентом Володимиром Зеленським, Зоряна Скалецька розповіла хороші новини пацієнтам, яким необхідна трансплантація. Міністр зазначила, що як тільки прийшла на посаду, зайнялася пацієнтами, які перебувають у критичному стані і потребують негайних операцій, на які не завжди мають гроші. Про хороші новини чиновниця повідомила у своєму Facebook.

За її словами, вона провела брифінг, на якому обговорювалося лікування українців за кордоном, а також стратегія трансплантації. Для цього Скалецька зустрілася з командою і з родичами пацієнтів у критичному стані, яким необхідна термінова трансплантація. "Ми говорили з Дмитром Ковалем, який у нас в Офісі реформ займається питаннями трансплантації", - зазначила міністр.

Брифінг в Моз, Facebook
Брифінг в Моз, Facebook

За словами Скалецької, МОЗ вдалося знайти 233 мільйони гривень, які є залишками з інших програм, які можна направити на лікування таких хворих. Вона вже з дня на день подасть цей бюджет на розгляд Кабміну. "Сподіваюся, уряд підтримає, адже ми готові вже цього тижня зібрати комісію для розгляду рішення про направлення хворих на лікування за кордон", - зазначила голова МОЗ. За її словами, цих 233 мільйонів вистачило б на сотню пацієнтів, у яких вже є донори на трансплантацію.

Нагадаємо, Зоряна Скалецька розповіла про трансформацію системи охорони здоров'я.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Скалецька попередила про розширення програми "Доступні ліки".

Також портал "Знай.ua" писав, що глава МОЗ Скалецька розповіла, як зміниться медицина в Україні.