Папа Римський Франциск зробив гучну заяву щодо переговорів України і Російської Федерації.

Так, понтифік зазначив, що переговори, в результаті яких відбувся обмін полоненими, є успіхом дипломатії. Про це передає Vatican News.

Папа Франциск також заявив про це в контексті можливого випуску енцикліки (другого за важливістю документа після апостольської конституції) про ненасилля.

На його думку, для врегулювання військових конфліктів необхідно використовувати мирні шляхи, зокрема, переговори з допомогою посередників.

Папа Римський, фото: Ua.news
Папа Римський, фото: Ua.news

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Приміром, у випадку з Росією та Україною мова йшла не про зброю, а про переговори про обмін ув'язненими, і це позитивний крок. На Донбасі обмірковують про інший державний режим. Обговорення ведуться. Це позитивний крок", - підкреслив Папа Римський.

Нагадаємо, глава католицької церкви Франциск розповів про те, що необхідно нанесення шкоди екології визнати гріхом.

Як повідомляв портал Знай.иа, Папа Римський відмовився приймати в Римі колишнього президента Петра Порошенка.

Також портал Знай.иа писав, що Папа Римський призначив уродженця Вінниччини Олександра Язловецького єпископом-помічником Києво-Житомирської дієцезії Римсько-Католицької Церкви.