Відомий український журналіст Юрій Романенко звернувся до своїх читачів та слухачів з новим відеозверненням, яке більше схоже на роздуми. Журналіст підняв тему штучного голоду, який пройшов на території України, з вини сталінського режиму, в 30х роках ХХ століття.

Про це стало відомо завдяки новому відео, під назвою: "Які уроки Україна не винесла з Голодомору" на YouTube-каналі Yuriy Romanenko.

"Дискусія на роковини Голодомору в черговий раз показала, що одна з головних проблем України і українців в тому, що ми не робимо належних висновків з пережитих трагедій. Успішні народи через рефлексію своїх бід долають їх. В Україні немає такої рефлексії. І це біда.", - йдеться в анотації до відео.

Юрій Романенко, фото: uifuture.org
Юрій Романенко, фото: uifuture.org

Юрій Романенко звернувся до своєї аудиторії через скандали в мережі Fecebook, які розгорілися в коментарях під публікаціями. Відомо, що в публікаціях журналіст спробував визначити причини, що ж сталося в ті жахливі часи. Думки читачів розійшлися по різних фронтах.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

"Ось річниця Голодомору, коли люди агітували за те, щоб ставити свічки — вона належить до магічного ритуалу, коли людина поставила свічку, що вона крізь призму свічки бачить. Хтось каже, що він таким чином згадує своїх родичів, які загинули в цій трагедії, мої родичі, до речі, теж загинули в цій трагедії. Так от, а толку, що ти згадуєш своїх родичів, якщо ти проста людина у своїй повсякденності виробляєш рівно такі самі ж дії, які загнали родичів ось в такий стан, в якому вони опинилися. Коли вони опинилися жертвами нещадної сталінської машини.", - говорить Романенко.

Варто також зазначити, що повне звернення журналіста можна подивитися нижче:

Нагадаємо, невгамовна Фаріон нагадала про себе ножами і бюстом Бандери: "Це моя тріада...", фото.

Як повідомляв Знай.uа Зеленський перед від'їздом з України раптово згадав про вчителів і лікарів: "Дуже прошу...".

Знай.uа писав, Зеленський зробив гучну заяву про ґвалтівника Иванисове: "Ми цим пишаємося".