Знає навіть школяр, що високосний рік настає раз в чотири роки, саме тоді рік складається з 366 днів. Всі люди, які були народжені 29 лютого, а таких чимало, можуть нарешті - то насолодитися своїм особливим днем ​​народження, саме у високосний рік вони можуть собі дозволити відзначити свій день народження як годиться строго в день народження. У цій статті розповімо докладніше про те, що собою являє високосний рік, коли він настає і чому ж все-таки величезна кількість людей побоюється цього часу, про все це нижче.

Чи варто всерйоз сприймати все побоювання щодо настання високосного року, яких прийме варто дотримуватися і що категорично не можна робити - читайте нижче в даному матеріалі.

Високосний рік, eaomedia
Високосний рік, eaomedia
Високосний рік

Чому настає високосний рік?

Календарний рік - це період часу, за який Земля робить повний оборот навколо Сонця. Всім відомо, що період повного обороту становить 365 днів і 6 годин, але як знаємо в календарі шість годин ніколи не враховують, саме з - за цього за період чотирьох років накопичуються цілу добу.

Таким чином вченими було запропоновано додавати одну добу до кожного наступило високосному році. Пам'ятаємо, що останній день 29 лютого наступав в 2016 році, тепер найближчий настане в наступному 2020 року а наступний відповідно в 2024 році, і так далі з інтервалом в чотири роки.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Детальніше про другу назву високосного року

І так чому ж високосний рік має ще й таку назву, як Касьян? В історії був такий шалено ледачий селянин на ім'я Касьян, як свідчить переказ, Бог був відшкодований його поведінкою, коли той прямував в рай. Таким чином цей ледачий селянин відмовив у допомозі іншому селянинові, який її потребував, з тієї причини, що йому було не під силу витягнути віз з бруду. Саме за цей вчинок його покарав Бог і назвав - немилостивим.

Так само переказ свідчить, що зопрівати люди будуть згадувати про нього не частіше ніж один раз на чотири роки, коли в їхньому житті буде багато нещастя. Саме з цієї причини існує думка, що високосний рік несе собою нещастя. Найчастіше експерти рекомендують в цей рік не братися за надто важливі справи в бізнесі, не здійснювати серйозні покупки, відмовитися від ремонту і будівництва чого - то нового і так само не змінювати свою роботу. Переїзд на нову квартиру не обіцяє нічого хорошого, одружуватися, виходити заміж, просто розписуватися і грати весілля теж не варто, так як будь-які весільні церемонії в високосний рік зовсім не до речі.

Друга назва високосного року, suever
Друга назва високосного року, suever
Друга назва високосного року

Що не рекомендується робити в високосний рік

Нижче більш докладніше про те, що знають люди рекомендують не робити в високосний рік, а прислухатися до цього чи ні, це вже особиста справа кожної людини. Не варто:

  • Купувати чи продавати тварин;
  • Вінчання або весілля (хоча кілька дозвільних днів все-таки є);
  • Починати власну справу;
  • Міняти місце роботи;
  • Купувати власне житло;
  • Вагітніти і народжувати дітей;
  • Навіть сіяти і садити не рекомендують.
  • Відомі народні прикмети про високосний рік

Люди часто дотримуються різних правил, обмежень і прийме до всіляких свят, ось і високосний рік не став винятком. Пропонуємо нижче ознайомиться з деякими відомими прикметами про високосний рік.

  • У високосний рік категорично не можна нічого купувати на смерть, інакше людина сама її закличе;
  • Коли виють собаки - не до добра. Якщо ж людині довелося це почути, то варто вимовити: "Вся сім'я при мені (імена членів вашої родини). Амінь". Так найвірогідніше можна буде уникнути чималої кількості неприємностей;
  • Не можна підбирати з землі предмети круглої форми, від них добра не буде;
  • Якщо у дівчини почнуться перший раз критичні дні, то про це можна поширяться нікому говорити з жіночої статі (подрузі, сестрі або бабусі). Так як вважається, що після цього жіноче щастя дівчини буде вкрадено, в такому випадку винятком є ​​лише мати, з нею подібною подією мають право поділитися;
  • Забороняється збирати гриби і траву, зокрема на свято Івана Купала. Коли людина заходить в ліс, то йому потрібно вимовити: "Високосний рік, залиш собі погане, а мені дай взяти дороге. Амінь".
  • Вагітній жінці категорично заборонено стригти волосся аж до пологів.
  • Усім тим, хто народився 29 грудня о документах краще вказати іншу наближену дату - 28 лютий або 1 березня.
  • Якщо немає гострої потреби, то місце проживання і роботи міняти не варто;
  • Ще в цей рік не варто відпускати дітей колядувати;
  • Так само варто відмовитися від продажу великого майна і цінних речей.

Рекомендації щодо високосного року, tochka
Рекомендації щодо високосного року, tochka
Рекомендації щодо високосного року

Що варто знати для того, щоб пережити високосний рік

Як часто стверджують психологи, всі проблеми і складнощі в житті кожної людини тільки в голові, тому стежте за тим, що ви думаєте. Таким чином, якщо людина зуміє себе налаштувати в правильне русло, буде думати тільки про хороше, то ніякої високосний рік не стане нам на заваді. Церква в свою чергу відкидає всі прикмети і забобони, що стосуються високосного року. Астрологи ж в свою чергу дотримуються того, що негативна енергетика в цей час посилюється і може помітно погіршуватися настрій і самопочуття людини. А ось вірити або не вірити в прикмети особиста справа кожної людини. Нижче в статті пропонуємо ознайомиться з декількома способами, що дозволяють пережити високосний рік, тим хто побоюється його настання:

  • Захистити себе на енергетичному рівні зможе людина, таким чином, потрібно спалити сторінку календаря на 29 лютого, вимовляючи при цьому: "Зло йди, хвацько пропадай, добро допоможи, ясний шлях і світлу дорогу мені осені".
  • Обов'язково варто носити освячений хрестик і інші всілякі обереги;
  • Як можна частіше людині варто відвідувати служби в церкві, це допоможе йому посилити свій захист.

Що варто очікувати людям чий день народження 29 лютого

Зараз потихеньку перестають вірити в те, що люди народжені в високосний рік будуть нещасними, а ще якийсь - то час назад батьки навмисне в документах міняли дату народження своїх немовлят, якщо їм довелося його народити в останній день лютого у високосний рік. Ще старі люди говорили, що всі хто народився у високосний рік матимуть коротку тривалість життя і напевно не доживуть до старості, ми рекомендуємо не приймати всерйоз подібного роду забобони, так як це лише здогадки і упередження, а вони не мають нічого спільного з реальністю.

Найчастіше, правда така, що кожна людина, яка народилася 29 лютого, протягом всього свого життя отримують хорошу роботу і живуть досить довго в достатку. Батьки таких малюків, навіть вірять, що їхні малюки народжені в високосний рік є справжніми талісманами і дарують сім'ї везіння і щастя.

Так що якщо народження вашої дитини випадає на високосний рік не варто завчасно впадати у відчай, тому що все може зовсім не так, як нас привчили думати.

Що варто очікувати людям народженим в високосний рік, medium
Що варто очікувати людям народженим в високосний рік, medium
Що варто очікувати людям народженим в високосний рік

За статистикою, більшість людей, які були народжені в цей рік мають яскравим розумом, талантом, якостями лідера, а в процесі життя можуть навіть очолювати різні керівні посади. Діти народжуються з великими задатками комунікабельності, але все ж на контакт йдуть тільки зі своїми хорошими друзями , з чужими їм знайти спільну мову досить складно. Цим людям дано шанс в короткі терміни досягти невідомих висот в кар'єрі, але буває і таке, що з - за зайвої ліні вони втрачають всі можливості, які їм дає доля.

Людей з таким темпераментом можна простимулювати до роботи виключно похвалою і компліментами, лестощів вони не терплять. Погані слова на їхню адресу чи критика, можуть їх за секунду довести до відчаю і сліз, ці люди за своєю природою мають відмінне почуття гумору, яке нерідко допомагає їм уникнути конфліктних ситуацій. Всім батькам краще прислухатися до своїх діток, які були народжені в останній день лютого, так як з дитинства у них чудово розвинена інтуїції, яка не раз може підказати що - то в складних ситуаціях. Є навіть думка, що у таких дітей можуть бути з народження екстрасенсорні здібності, цим людям навіть підвладне бачити ауру людини, а часом і передбачати події майбутнього.

Чи дозволено святкувати хрестини у високосний рік

Всі люди діляться на дві категорії, ті які вірять в усі правила і забобони щодо високосного року і другі, які не вважають за потрібне дотримуватися всього цього і впевнені в зворотному, що все зроблене в цей рік, буде довгим, і завжди буде приносити тільки щастя. Але ми рекомендуємо все таки дотримуватися хоча б якісь - то з правил цього року, але заборони на хрестини дитини це не стосується.

Як ми вже говорили раніше, церква зовсім не бере до уваги наступ високосного року і всього, того, що про нього нам розповідають. Пояснюють це тим, що у кожної людини після його народження з'являється особистий Ангел Хранитель, який буде берегти його і охороняти від бід, так що хрестити дитину обов'язково для того, щоб посилити цю силу. В основному дітей намагаються хрестити через 40 днів після народження, але в високосний рік батько може собі дозволити провести цей обряд трохи раніше.

Сподіваємося дана стаття змогла дати відповіді на найбільш поширені питання, які стосуються високосного року і всіх традицій і прикмет щодо нього.