Всесвітній день співчуття

Цей день також називають Всесвітнім днем милосердя. Його ініціатором став індійський поет і журналіст Притиш Нанді. Створили його, щоб пропагувати спосіб життя на основі ахімси. Це поведінка без нанесення шкоди будь-якій живій істоті, навіть рослинам, жодним чином - ні діями, ні думками, ні словами.

Вперше його відзначили у 2012 році в Мумбаї. З тих пір кожен рік прихильники ахімси закликають проявляти співчуття, жити в мирі, взаєморозумінні і любові. Організатори закликають зменшувати зло, борючись зі злом, а не з людьми, які його творять.

Всесвітній день співчуття, фото: Вифания
Всесвітній день співчуття, фото: Вифания

День подяки в США

Цей день є державним святом в Америці і одним з найпопулярніших. Вперше його відсвяткували в 1621 році англійські колоністи. Зима була дуже важкою, але і ця обіцяла голод і холод. Тому губернатор Вільям Бредфорд організував День подяки для колоністів та індіанців, завдяки яким Плімутська колонія вижила в минулу зиму.

Національним це свято стало завдяки указу Джорджа Вашингтона в 1789 році. Серед сьогоднішніх традицій: похід в церкву, зібрання родини за святковим столом, благодійність, обов'язкова серед страв на столі індичка та костюмований парад.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

День подяки, фото: Вокруг Света Украина
День подяки, фото: Вокруг Света Украина

Православні свята:

  • Початок Різдвяного посту.
  • Мучеників і сповідників Гурія, Самона і Авіва.
  • Преподобного Паїсія Величковського.
  • Святкування ікон Божої Матері Купятицька, Пахучий Цвіт.
  • Пісний день.

Гур'єв день

В цей день відзначається пам'ять трьох християнських мучеників — Гурія, Самона і Авіва, які жили в 3-4 століттях. Наші предки вважали, що Гурій може допомогти від зубних хвороб, тому зверталися до нього з такими молитвами. А ще вірили, що приїжджає зима і розганяє всю нечисть, яка її боїться, до Святок.

Народні прикмети на 28 листопада

Імениннику обов'язково дарували овес і віз сіна, а тваринам намагалися приділити побільше уваги. Також з цього дня починається Різдвяний піст, який триває 40 днів і ще називається Пилипівкою.

Іменини в цей день

Григорій, Гурій, Дмитро, Микита, Микола, Петро, Самсон, Філіп


Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, що погода взимку буде аномальною. Тенденція останніх років збережеться, однак зміни клімату призведуть до сильних коливань температур. Українці ще дізнаються, що таке "собачий холод".

Також Знай.ua писав, що останнім часом курс гривні коливається. Але цьому є пояснення. Економісти розповіли, чи буде долар по 30 і чи варто купувати зараз валюту.

Ще Знай.ua писав, що восени багато хвороб загострюються і псують враження від цієї чарівної пори. Від типових осінніх хвороб і загострень можна себе вберегти: потрібно проводити профілактику та лікування.