Польща стала єдиною країною Шенгену і ЄС, в законодавстві якої передбачено спрощення працевлаштування для громадян не Євросоюзу. Так, українці, які перетнуть кордон в рамках безвізу з біометричним закордонним паспортом зможуть отримати право на офіційну роботу, якщо на місці оформлять додаткові документи. Раніше такого не було. Про це повідомляють польські ЗМІ.

Так, якщо українець приїде до Польщі по туристичному безвізу, а на місці знайде собі роботу, то він може отримати офіційне працевлаштування в цій країні. Тобто, не громадяни ЄС можуть просити у польських роботодавців необхідні документи для офіційної роботи. Це так зване "освядчення" – декларація про намір працевлаштування іноземця. Швидше за все спрощення умов працевлаштування для іноземців у Польщі пов'язано з тим, що самі поляки масово виїжджають на заробітки в більш багаті країни Євросоюзу.

Заробітчани, ТСН
Заробітчани, ТСН

Нагадаємо, скільки заробітчанам пропонують в Польщі, Німеччині та Китаї.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Європу заполонили мільйони українців, і не тільки заробітчан.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Також портал "Знай.uа" писав, що спливли нечувані деталі загибелі заробітчан у Польщі.