Уряд України підтримав ініціативу Мінсоцполітики по заміні паперових трудових книжок на електронні версії.

Про це стало відомо завдяки повідомленню профільного міністра Юлії Соколовської в мережі Facebook.

Зі слів міністра стає зрозуміло, що завдяки новому формату, працівники не повинні будуть продовжувати практику СРСР по збору довідок для підтвердження свого трудового стажу (у разі втрати). Також відомо, що пенсії і соціальні виплати поступово призначатимуть в автоматичному режимі.

Трудова книжка, segodnya
Трудова книжка, segodnya

"Електронна версія трудової книжки — це менше навантаження на роботодавців та самозайнятих працівників — ФОП. Рішення уряду також спростить пошук і оформлення людей на роботу", — вважає Соколовська.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Згідно з її інформацією, у кілька кліків за допомогою електронного підпису можна буде отримати виписку в електронному кабінеті Пенсійного фонду і не боятися втратити трудову книжку.

"Працівники будуть впевнені, що дані завжди надійно захищено, а недобросовісний роботодавець їх не спотворить. Коли прийде час оформити пенсійні виплати — це буде легко і без клопоту збору документів - всі дані вже буде знати Пенсійний фонд", — підкреслила Соколовська.

Проте варто зазначити, що даний законопроєкт ще має підтвердити Верховна Рада України.

Нагадаємо, українцям перерахують борги за комуналку: хто опиниться серед щасливчиків.

Як повідомляв Знай.uа а як же обіцянка Зеленського? Гончарук розбив мрії українців про безоплатну комуналці.

Знай.uа писав, "Всесвіт втрутився": у Верховній Раді під час парламентських слухань згасло світло.