Міністр Кабінету міністрів України, один із засновників онлайн-банкінгу monobank Дмитро Дубілет озвучив вельми цікаву заяву щодо перепису населення України. Дубілет впевнений, що його нова ініціатива допоможе зекономити близько двох мільярдів гривень бюджетних коштів.

Про це стало відомо завдяки повідомленню Дмитра Дубілета в мережі Facebook.

Українці, фото: Сьогодні
Українці, фото: Сьогодні

"Перепис населення України — один з моїх топ-20 проєктів. Його проведення було заплановано на кінець наступного року, і в бюджеті на нього було передбачено 3,4 млрд грн. Майже 100.000 інтерв'юерів з планшетами мали б обійти будинки і квартири українців. Перепис — це важливий захід. От тільки нас не покидало відчуття, що в такому форматі це — недозволена розкіш для України. Я мав під сотню зустрічей і дзвінків з різними потенційними користувачами. Я провів інтерв'ю з міністрами, директорами департаментів, представниками регіонів, соціологами (включаючи неперевершену Еллу Лібанову). В результаті я умовно розбив усі запити потенційних замовників на два типи: Тип 1. Де 90% запитів — це інформація про те, в яких населених пунктах проживає скільки людей, а також їх стать та вік. Тип 2. Спеціалізована інформація про склад сім'ї, житло, етно-національність тощо.", - пише Дубілет.

Скріншот публікації Дмитра Дубілета, Facebook
Скріншот публікації Дмитра Дубілета, Facebook

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Нагадаємо, українцям показали спосіб відстояти своє право на безкоштовні паї: як це працює і кому потрібно поквапитися.

Як повідомляв Знай.uа Дубілет знайшов в Кабміні дивне явище: яким безумством займалися чиновники багато років поспіль.

Знай.uа писав, держава в смартфоні: українцям більше не доведеться стояти в чергах до нотаріусів, що готує новий закон.