З недавнього часу до України перекочувала традиція влаштовувати Чорну п'ятницю. Цікаво: скільки людей по всьому світу роблять покупки у цей день? Які будуть знижки, акції та розпродажі Чорної п'ятниці у 2019 році? Коли вона почнеться та скільки годин триватиме? У яких інтернет-магазинах Чорна п'ятниця буває? Представляємо лайфхаки та підказки. Дізнайтеся: як зробити шопінг у цей день максимально зручним та корисним.

Історія виникнення Чорної п'ятниці

Традиційно американці почали влаштовувати розпродажі у цей день у XIX ст. Дата святкування Чорної п'ятниці з року в рік плаваюча. Це проміжок часу із 23-го по 29-те листопада. У Америці влаштовується різдвяний сезон розпродажів, який безпосередньо пов'язаний із Днем подяки, який відзначається тут у четвертий четвер останнього осіннього місяця.

Звичай влаштовувати Чорну п'ятницю з'явився 53 роки тому, в 1966 році. У Америці в Чорну п'ятницю більшість магазинів відкриваються якомога раніше. Багато продавців на роботі вже з 5:00 годин ранку. Але найбільші торговельні американські мережі й зовсім приступають до роботи опівночі.

Найпершим покупцям тут прийнято робити величезні знижки. Розпродаж для них передбачає знижки у розмірі від 50-ти до 80-ти відсотків. Таким чином у США намагаються залучити у магазини якомога можна більше людей.

Згодом багато країн перейняли традицію американців. І сьогодні у звичайних та інтернет-магазинах купують на розпродажах не тільки взуття, одяг, але й навіть меблі, побутову техніку тощо.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Сотні мільйонів покупців по всьому світу чекають Чорної п'ятниці, щоб заощадити та купити акційні товари. Згідно зі статистичними даними, у листопаді місяці на 20% збільшується роздрібний оборот торгівлі.

Примітно, що сам термін «Чорна п'ятниця» з'явився вперше у одному із найстаріших міст Америки, Філадельфії. Саме тут так почали називати наступний день після подяки - це було спочатку пов'язано із сильними заторами та пробками на дорогах.

Чорна п'ятниця: розпродаж та знижки

Потім його трактування змінилася. І сьогодні ми маємо на увазі під «Чорної п'ятницею» можливість більшості покупців отримати бажані акції та знижки на цілий ряд товарів. А продавці на розпродажах непогано заробляють.

Дата Чорної п'ятниці 2019, знижки, акції

Цього року Чорна п'ятниця стартує 29 листопада. Якщо ви хочете купити смартфони, фотоапарати, пилососи, сушильні автомати..., можливо, вас цікавить інша побутова техніка та інша продукція, ми підкажемо, де які товари найкраще купувати.

Для того, щоб підібрати для себе та своєї родини цікаві речі та взуття, ми порекомендуємо вам кілька хороших інтернет-магазинів, які дійсно не обманюють та пропонують відмінні знижки. Адже сьогодні багатьох користувачів мережі цікавить запитання: чи не будуть деякі продавці істотно завищувати ціни, щоб потім знизити їх?

Постараємося захистити вас від таких недбайливих продавців. І запропонуємо вашій увазі список онлайн-магазинів, де зібрані найрізноманітніші пропозиції із розпродажу без обману. І знижки, яких дійсно можна очікувати у Чорну п'ятницю 2019. Вони, до речі, передбачаються наступні: 10-20% на одяг та взуття від брендів люкс. І від 50% до 80% знижок на найрізноманітнішу продукцію середнього класу.

Найчастіше магазини роблять найбільші знижки та акції на меблі, предмети побутової техніки. За ними йдуть одяг, взуття та інша продукція. Американські онлайн-магазини, крім гарних знижок, пропонують ще й безкоштовну доставку. Але для цього потрібно здійснити покупку товарів на певний мінімум, наприклад, 50 доларів.

Деякі продавці пропонують купити 4 речі, п'яту кладуть безкоштовно у подарунок. У американських магазинів, на відміну від українських, пропонують реальні знижки, які не задирають істотно ціни. Головне для покупця - занадто не поспішати й не купувати усе без розбору.

Не забувайте читати відгуки про товар. Краще купувати ту продукцію, про яку люди, які купували її, написали хоча б кілька слів (тут мається на увазі якість товару та інші характеристики). Не купуйте непотрібні речі й не затягуйте із часом, щоб товар, який сподобався, не пішов до іншого покупця.

Чорна п'ятниця: розпродаж та знижки

У нас в Україні графік роботи реальних та віртуальних магазинів у Чорну п'ятницю різний. Деякі почнуть продавати продукцію уже опівночі з 28 на 29 листопада. Інші - з 5:00 до 10:00. Час і графік роботи у цей день необхідно уточнювати у кожному окремо взятому випадку.

Час доставки знижкових товарів Чорної п'ятниці

Купуючи предмети побутової техніки, одяг, взуття, білизну, меблі або іншу продукцію у Чорну п'ятницю, зважаючи на завантаженість продавців, покупці зіткнуться зі збільшенням часу доставки.

Із урахуванням логістичного хаосу в цей день, ви отримаєте свою продукцію дещо пізніше. А саме: терміни збору замовлення й доставки збільшуються у Чорну п'ятницю на 15-20% у середньому. Наприклад, доставка продукції з американського інтернет-магазину у спокійний проміжок часу здійснюється за 2 тижні. Після Чорної п'ятниці буде очікуватися затримка десь на тиждень. Тобто із моменту замовлення до отримання посилки у Києві мине 3 тижні.

До речі, максимально низькі знижки у Америці на побутову техніку, смарт і звичайний годинник не у Чорну п'ятницю, а у Кібер-понеділок. Якщо вам потрібні такі товари, то краще почекати ще 2 дні. Кібер-понеділок настає після Чорної п'ятниці. У 2019 році цей день припадає на 2 грудня.

Лайфхаки та підказки: робимо шопінг зручним та корисним

  • Щоб зрозуміти процес американських розпродажів, вам потрібно для початку їх спробувати. До українських менеджерів можна звертатися за безкоштовною консультацією.
  • Щоб підібрати для себе максимально вигідний варіант, гугліть! Перевіряйте незнайомі сайти із привабливими пропозиціями. Шукайте відгуки про них у мережі інтернет. Не дайте себе ошукати! Багато замовників діляться своїм досвідом та залишають позитивні або негативні відгуки, які допоможуть вам визначитися.
  • Щоб купити річ за розміром, подивіться характеристики й прочитайте відгуки. У разі, якщо розмір не збігається із заявленими у характеристиці параметрами, замовники пишуть про це. Діючи таким чином, ви не помилитеся.
  • Щоб не замовити що-небудь таке, що забороняється для ввезення до України або того, що не підходить для авіарейсу доставки, дізнайтеся про це заздалегідь.

Список магазинів: побутова техніка, одяг, взуття, меблі

Blackfriday.skidochnik рахує дні, години, хвилини та секунди, скільки залишилося загалом часу до Чорної п'ятниці 2019. Тут представлені найрізноманітніші рубрики для дітей та дорослих. Веб-ресурс пропонує знижки на прикраси, одяг, взуття, косметику, їжу, напої, авіаквитки, електроніку, відпочинок.

На Скидочнику ви зможете стежити за найбільш актуальними акціями та знижками в Україні. Тут представлені гарячі тури 2019: до Європи, Азії, Америки, Африки, на екзотичні острови. Є відпочинок в Україні: в горах, за містом, на озерах, в санаторіях і т.д.

Чорна п'ятниця: розпродаж та знижки

Кожен розділ включає відповідну групу товарів. Наприклад, «меблі»: м'які, офісні, для кухні, спальні, комоди, стільці, столи і т.д. Рубрика «техніка» пропонує увазі покупців смартфони, ноутбуки, телевізори, все для фото та відео і т.д.

Сайт Slickdeals представляє можливість придбати у США комп'ютери, tv, одяг, аксесуари, багато що для авто та здоров'я, дітей і т.д. Веб-портал пропонує користувачам можливість створювати або керувати оповіщеннями про угоди зі сторінки.

Theblackfriday - тут можна зареєструватися і скасувати підписку при бажанні. До Чорної п'ятниці 2019 сайт пропонує рекламу, пропозиції, розпродажі та акції. Веб-портал автоматично зв'яже покупця зі сторінкою продукту, щоб зробити миттєву покупку. Тут є найрізноманітніші роздрібні магазини Х'юстона, Парамус і т.д. Знижки та спеціальні пропозиції у Америці спеціально розроблені для Чорної п'ятниці.

Blackfriday пропонує кілька сайтів, які, у свою чергу, продають різну продукцію. Наприклад, обравши сайт Аmazon.com, покупець перейде на нього і зможе оцінити всі вигідні пропозиції, представлені тут. Цей веб-портал здійснює міжнародну доставку. Тут демонструються товари, які дозволяються для відправки в Україну.

Щоб побачити продукцію, яка відправляється до іншої країни, необхідно змінити адресу доставки. Веб-портал включає додаткові налаштування мови та валюти. На сайті представлені відеоролики, які рекламують певну продукцію.

На більшість товарів у звичайні дні тут також діє знижка. У Чорну п'ятницю ціна буде ще привабливішою. Обравши товар, який сподобався, оберіть на нього. Наприклад, «The North Face® жіночий півмісяць із капюшоном» - це затишний в'язаний светр із флісу з матовою підкладкою. Прочитайте опис товару: комір-шаль, застібка на капюшоні.

Справа представлена вартість: початкова ціна - 99 доларів, знижка - 24.03 долари. Справжня ціна - 74.97 долара. У Чорну п'ятницю ви, звичайно ж, зможете заощадити ще більше. Але поки познайомтеся із сайтами. Спробуйте обрати продукт, щоб у потрібний день швидко та оперативно знайти потрібний товар. І швидко виконати усі опції при оформленні покупки товару. Відмінного всім настрою та вдалих покупок!

Фото

Чорна п'ятниця: розпродаж та знижки

Чорна п'ятниця: розпродаж та знижки

Чорна п'ятниця: розпродаж та знижки

Чорна п'ятниця: розпродаж та знижки

Чорна п'ятниця: розпродаж та знижки

Відео