У Держстаті розповіли про заробітну плату працівників різних сфер. Середня зарплата в Україні у жовтні підвищилася на 16,4% в порівнянні з аналогічним періодом рік тому і склала 10 727 гривень. Водночас рівень оплати праці є нижчим від зафіксованого в липні піку в 10 971 гривню.

Відповідні дані наведені в дослідженні Державної служби статистики. Зазначається, що реальна зарплата українців з урахуванням інфляції за рік зросла на 9,2%. Глава Мінекономрозвитку Тимофій Мілованов повідомив про зростання зарплати в порівнянні з докризовим 2013 роком на 18%. Чиновник опублікував графік зарплат в Україні з 2010-го по нинішній рік.

Зростання зарплат в Україні, скріншот: Facebook
Зростання зарплат в Україні, скріншот: Facebook

У Держстаті повідомили, працівників яких сфер торкнулося підвищення оплати праці. Виявляється, що найбільші зарплати отримували фінансисти і страховики - 19 571 гривню. Однією з найвищих також є оплата праці працівників IT-сфери, яка в середньому у жовтні склала 17 057 гривень.

Найменше відчули підвищення заробітних плат працівники охорони здоров'я та надання соцдопомоги — в середньому їх зарплата в жовтні склала 7 002 гривні. Подібна ситуація у сфері організації харчування, де зростання зарплати склало 7 030 гривень.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Стала відомою також загальна сума заборгованості по виплаті зарплати станом на 1 листопада 2019 року — вона склала 3438,0 мільйонів гривень, що на 9,5% більше у порівнянні з минулим місяцем. Найвищі зарплати були зафіксовані у жовтні в столиці - 15 862 гривень, а найнижча була в Херсонській області - 8 277 гривень. Зазначається, що у більшості областей розмір зарплати знаходиться в межах від 8 до 9 тисяч гривень.

В держбюджеті-2020 передбачено зростання мінімальної зарплати до 4 723 гривень. Водночас у жовтні уряд України в оновленому макропрогнозі Мінекономіки прогнозував уповільнення темпів зростання реальної зарплати українців протягом 2020-2022 років.

Зарплати в Україні, фото: Уніан
Зарплати в Україні, фото: Уніан

Нагадаємо, раніше літак виставили на аукціон, щоб виплатити борги по заробітній платі

Як повідомляв портал "Знай.ua", про архаїчне положення Трудового кодексу повідомив міністр Милованов

Також "Знай.ua" писав, що на українських заправках суттєво злетіли ціни