Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов нарвався на шквал критики і осуду, зачепивши питання ФОПів.

Нова українська влада пішла у наступ на систему спрощеного оподаткування, хоча саме ФОПи відіграли у структурі зайнятості населення ключову соціальну роль. Однак, "слуги народу" взялися чомусь не за олігархів з їх надприбутками, а за дрібних підприємців, які намагаються виживати в рамках чинного законодавства.

Так, нова влада ухвалила закони про обов'язкові касові апарати, "кешбек", а також анонсувала велику податкову реформу. Ці зміни дуже обурили ФОПів.

Та команда Зеленського ніяк не вгамується і продовжує вигадувати, що ж їй робити з фізичними особами-підприємцями. Після довгих пошуків рішення міністр розвитку економіки Тимофій Милованов вдався до радикального методу – взяв, і просто запитав у Facebook: "Що робити з ФОПами?"

Що робити з ФОПами?

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще
Geplaatst door Тимофей Милованов op Vrijdag 29 november 2019

І тут почалось...

Таке вельми ″професійне" запитання міністра одразу ж викликало сотні коментарів та стало топ-темою дня жартів і мемів.

Найпопулярнішою відповіддю на запитання Милованова є ″залишити їх у спокої″ та ″не заважати працювати″.

Серед дописів є й конструктивні пропозицій: скасування єдиного соціального внеску, якщо підприємець не має оборотів у звітному періоді; підвищення річних лімітів для ФОП і юросіб; скасування необхідності ведення Книги обліку доходів та витрат; переведення всіх ФОПів на безготівковий розрахунок; надання ″податкових канікул″ на перший рік роботи та ін.

Однак, більшість користувачів або відверто іронізують над запитанням Милованова, пропонуючи у відповідь вирішити, що робити з ″таким урядом″, ″таким міністром″ та з олігархами, або просто вказують напрямок руху зе-команді та пророкують ″ЗеМайдан″.

В підсумку, всі зійшлися на думці, що в найближчому майбутньому на ФОПів чекає сумна доля.

″А ти точно міністр? А скажи щось по-міністерськи″,

″Таке ганебне непорозуміння називають міністром″;

″Залиште їх в спокої і дайте працювати.
Беріть приклад з розвинених країн - зупиніть тотальну фіскалізацію″;

″Стосовно фопів - ви фашисти ″;

″Краще не чіпайте. Все до чого торкається ваша молода каманда перетворюється на лайно″, - пишуть користувачі.

Нагадаємо, раніше в уряді повідомляли, що розробляють новий Трудовий кодекс. Відповідно до нього, роботодавцям спростять процес звільненн працівників.

Як повідомляв портал Знай.ua, Милованов назвав, де найвищі зарплати в Україні

Також Знай.ua писав, Милованов відшукав у Трудовому кодекмі ″ленінську″ норму, яка діє вже 100 років