У разі втрати водійського посвідчення кожен українець зможе замовити його онлайн. Для цього потрібно мати електронний кабінет водія. Про це повідомляє сервісний центр МВС.

"Замінити водійське посвідчення або відновити його у випадку втрати стане набагато легше. Незабаром громадянин зможе замовити ці послуги, не виходячи з дому: достатньо мати свій електронний кабінет водія", - йдеться в повідомленні.

У МВС зазначили, що нові послуги будуть доступні онлайн для власників водійських посвідчень, у яких фотографія не більше двох років.

Водійські права, Politeka
Водійські права, Politeka

Як отримати послугу:

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

- після авторизації в електронному кабінеті водія потрібно подати заяву в електронній формі;

- до заяви потрібно додати електронні копії документів, що підтверджують зміну персональних даних (при необхідності), і діючої медичної довідки форми 083/о;

- заява підписується кваліфікованим електронним підписом (КЕП).

У разі успішної перевірки поданої заяви та документів за всіма передбаченими державними реєстрами та базами громадянин отримує повідомлення.

Отримати посвідчення можна позачергово в територіальному сервісному центрі МВС, зазначеному в його електронній заяві.

Нагадаємо, в середині грудня в мобільному додатку "Дія" з'являться перші послуги – цифрові водійські права і техпаспорт автомобіля.

Як повідомляв портал Знай.uа, водіїв почали штрафувати за перевезення дітей без автокрісел.

Також портал Знай.uа писав, як домовитися з таксистом, якщо в машині немає автокрісла.