В українській столиці назріла досить гостра ситуація, коли житлові масиви масово почнуть відключати від подачі електроенергії. У першу чергу під ударом опиняться новобудови.

Про це стало відомо завдяки заяві одного з представників ДТЕК "Київські електромережі".

Київ без світла, Kiev.sq
Київ без світла, Kiev.sq

За інформацією представника компанії, мова йде про відключення від електроживлення місць загального користування — ліфтів, водяних насосів, коридорів через значні борги, які накопичилися перед постачальниками електроенергії.

Також відомо, що постачальники почали передавати в "Київські електромережі" заявки на відключення, які енергетики, згідно із законом, можуть використовувати.

Популярні новини зараз
"Третя" платіжка за газ: що потрібно терміново зробити споживачам Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Зараз боржниками є 230 будинків, а під реальною загрозою відключення близько 60 багатоповерхівок у столиці. Деякі будинки, зокрема на Печерську, вже відключено частково: там зупинилися ліфти, насосами не подається вода в квартири, у під'їздах темно. Зараз борг столичних будинків перед постачальниками досяг 50 млн грн. Загалом кияни мають борг за електрику 120 млн грн, юридичні особи (компанії) - 240 млн грн.", - зазначив представник Київських електромереж.

Нагадаємо, ціни на газ знизилися, а тарифи – ні: Зеленський розповів українцям про наболіле.

Як повідомляв Знай.uа комуналка в Україні зросте на чверть: коли чекати космічних платіжок за опалення і гарячу воду.

Знай.uа писав, кому приходять "космічні" рахунки за комуналку і чому не варто поспішати їх оплачувати.