На днях міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський вчергове зробив гучну заяву щодо Української православної церкви. Відтак, він знов наполягає на тому, аби в її назві вказати на приналежність до Московського патріархату. Про таке стало відомо з інтерв'ю видання "Дзеркало тижня".

За його словами, перейменування УПЦ вимагає закон, в якому описані відносини між державою і церквою.

"Там написано, що держава не втручається в діяльність церкви. А церква не втручається в діяльність держави. Що стосується перейменування - то тут є закон, який треба виконувати. Як правила дорожнього руху. Є закон про перейменування, і він діє. Я відповідав на це питання, і вважаю, що держава не повинна заходити на територію церкви", - сказав чиновник.

Володимир Бородянський, Телекритика
Володимир Бородянський, Телекритика

Також, як він додав, що не знає, чого розпочався такий галас через додавання всього одного слова.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Ми вважаємо, що позначення хто є хто - це нормально на цьому історичному етапі. І я не розумію, чому зчинився такий галас із цього приводу. Це не перейменування церкви, це додавання одного слова, яке чітко визначає, яка це церква, тобто приналежність церкви до країни-агресора: РПЦ", - підкреслив міністр.

Нагадаємо, Папа Римський Франциск зробив гучну заяву щодо переговорів України і Російської Федерації.

Як повідомляв портал Знай.uа, суд дозволив негайну ліквідацію православної церкви в Україні.

Також портал Знай.uа писав, що Папа Римський відмовився приймати в Римі колишнього президента Петра Порошенка.