У платіжках за жовтень, які українці отримали у листопаді, вже була вказана повна вартість комунальних послуг. У цих квитанціях не був відображений розмір субсидії або інших пільг, але порядок їх нарахування не змінився. Йдеться лише про перехід на монетизацію, тобто українці спочатку платять повну вартість комунальних послуг, а потім отримують грошову компенсацію від держави. Про це повідомила прес-служба КМДА.

Розмір щомісячних субсидій вважає орган соцстраху, а їх суму розраховують з розміру знижки, на яку претендує конкретна людина, відповідно до законодавства. Також на розмір субсидії можуть впливати ціни і тарифи на комуналку і госсоцнормативы у сфері ЖКГ. Держава компенсує (монетизує) субсидії українцям персонально – готівкою, або на рахунок в "Ощадбанку". Начку віддають тільки в тому випадку, якщо людина написала відповідну заяву.

Монетизація субсидій, Інтерфакс
Монетизація субсидій, Інтерфакс

Нагадаємо, українці розкритикували Зеленського після наради про тарифи.

Раніше портал "Знай.иа" повідомляв, що кому приходять "космічні" рахунки за комуналку і чому не варто поспішати їх оплачувати.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також портал "Знай.иа" писав, що українським пенсіонерам пообіцяли перерахунок у грудні.