Економічний експерт Юрій Атаманюк пояснив, що завдяки надходженням від заробітчан Україна здатна втримувати курс долара, повідомляє “Politeka”.

Юрій Атаманюк

На думку Атаманюка, в цьому році від трудових мігрантів очікується 11 мільярдів доларів переводів, у той час, як прямих інвестицій отримали на суму 1,7 мільярда. При тому, що в економіці, яка розвивається, має бути навпаки. Тобто зараз економічна політика нашої держави така, що змушує людей шукати роботу в інших країнах.

Юрій Атаманюк

Також Атаманюк зазначив, що іншим засобом втримання курсу долара є продаж облігацій під дуже великі проценти. Проте, через це утворюються великі зобов'язання - наприклад, унаступному році за ними доведеться сплатити 17 мільярдів доларів з процентами. Для бюджету України це дуже великі кошти.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Курс валют, фото: Уніан
Курс валют, фото: Уніан

Нагадуємо, що нещодавно в Україні побувала місія Міжнародного валютного фонду.

Как сообщал портал "Знай.ua", в МВФ назвали условия для Украины для получения транша.

Также "Знай.ua" писал, что Волкер признался, что Трамп думает о Зеленского.