З'явилася інформація, що уряд України планує змінити Кодекс законів про працю. Після нововведеннь низка громадян отримає додаткові перерви в робочому графіку.

Мова йде про годуючих мам, які працюють. Так, мінсоцполітики пропонує змінити Кодекс законів про працю. Так, серед нововведень - перерви для годування немовлят на роботі. Про це повідомив заступник міністра соціальної політики Сергій Ніжинський.

Грудне вигодовування, МОЗ
Грудне вигодовування, МОЗ

"Наші пропозиції з питань гендерної рівності вже перебувають на розгляді у парламентському комітеті. Одна з пропозицій, яку ми внесли – право чоловіків на догляд за дитиною. І, безумовно, це право матерів мати перерви для годування немовлят у спеціально відведених місцях на роботі", – каже Сергій Ніжинський.

Грудне вигодовування, МОЗ
Грудне вигодовування, МОЗ

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Чиновник додав, що жінкам на роботі для годування немовлят має бути надано "спеціально відведене місце". Що конкретно мається на увазі під цим приміщенням, не уточнюється.

Нагадаємо, раніше українкам з "молочними" грудьми можуть дозволити працювати менше: що задумали у слуги народу.

Як повідомляв портал Знай.uа Кабмін відбере у військових пенсіонерів останнє: які нововведення готують у Гончарука.

Також "Знай.ua" писав, що в Україні можуть зникнути трудові книжки, в Кабміні запропонували новий варіант: як це буде працювати.