Ватажок всіх московських попів, патріарх Кирило знову подражнив росіян небаченою розкішшю. Так, путінський священик користувався бізнес-джетом Gulfstream G450, який коштує 43 млн доларів.

Про це стало відомо завдяки розслідуванню журналістів видання The Bell.

Візит патріарха Кирила в Курган, на задньому плані — джет Gulfstream G450, meduza
Візит патріарха Кирила в Курган, на задньому плані — джет Gulfstream G450, meduza

За інформацією журналістів, в 2013-2016 роках цей літак належав офшору Helter Management Ltd на острові Мен, що входив до групи членів російського держбанку ВТБ. Пізніше борт зареєстрували в Сан-Марино під номером T7-ZZZ. А оператором виступає компанія Skyline Aviation SRL.

Ця компанія також управляє бізнес-джетами з двох розслідувань ФБК, на яких літали телеведуча Наїля Аскер-заде і дружина прем'єр-міністра РФ Світлана Медведєва. А ще два літаки в управлінні Skyline також належали офшорам, афільованим з ВТБ. Журналісти зазначають, що найчастіше на джеті Gulfstream G450 літав патріарх, а також чиновники адміністрації президента - Сергій Іванов, Юрій Трутнєв, Микола Цуканов та інші. Кому належить компанія і чи пов'язана вона з ВТБ, невідомо.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

"ВТБ вже час виходити з підпілля і офіційно відкривати власні авіалінії. Corruption Airlines", - пише Telegram-канал liberty people.

Нагадаємо, Філарет передбачив Єпіфанію "релігійну війну": "Будемо боротися".

Як повідомляв Знай.uа УПЦ розірвала відносини з двома православними церквами і підтримала Зеленського.

Знай.uа писав, перенесення дати Різдва в Україні: прийнято остаточне рішення.