День у день все більше і більше користувачів інтернету, які бажають користуватися його послугами на кожному кроці, без особливих на те обмежень. Саме базуючись на цьому і була створена відома нині технологія, за допомогою якої кожен користувач може собі дозволити користуватися інтернетом прямо з екрану телевізора, а саме працюючи зі Smart TV.

Далі в статті пропонуємо детальніше вникнути в світ технологій і постаратися спільно розібратися, які ж можливості відкриваються в процесі використання цієї функції в телевізорі, що собою являє і як працює.

Можливості Smart TV, interset
Можливості Smart TV, interset
Можливості Smart TV

Детальніше про те - що таке Smart TV

Якщо в загальних рисах, то можна сказати, що дана нова технологія Смарт ТВ є вбудованою системою, яка помітно розширює всі наявні можливості класичних телевізорів. Завдяки її, кожен користувач може використовувати свій великий екран телевізора, для того, що ще зовсім недавно робив на смартфоні, комп'ютері або планшеті.

Природно, щоб можна було повноцінно використовувати функцію Smart TV необхідно буде наявність інтернету в іншому випадку, це буде просто звичайний телевізор зі своєю базою функцій.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Смарт - технології йдуть в ногу з часом і пропонують своїм користувачам такі можливості:

  • Якість зображення на вищому рівні;
  • Можливість переглядати фільми і весь можливий контент через інтернет-кінотеатри, такі, як: iVi, TVZavr, Megogo, Tvigle;
  • Перегляд якісних відеороликів з YouTube;
  • Популярне нині спілкування в соціальних мережах, так само відправлення повідомлень і наявність відеозв'язку;
  • Так само можливо прочитання інформації з USB-носіїв;
  • Застосування будь-яких пошукових запитів в браузері, точно таким же чином, як і на комп'ютері;
  • Перегляд інтерактивного цифрового телебачення IPTV з найкращою якістю;
  • Повноцінна робота з наявною у користувача електронною поштою, отримання і відправка листів по мережі;
  • Можливість грати в ігри, що знаходяться на базі Android;
  • Прослуховування музики.

Що таке Smart TV, ktc.ua
Що таке Smart TV, ktc.ua
Що таке Smart TV

Кожен користувач повинен знати, що функціональність його обладнання дуже залежить від обраної моделі телевізора, тому в процесі придбання варто дуже уважно вивчити всі наявні можливості у даній моделі телевізора.

Також у користувача буде можливість встановити на свій пристрій чимала кількість додаткових додатків, зайшовши в спеціалізований онлайн - магазин. Як приклад, в даному магазині можна знайти програму, що дозволяє відкрити доступ до перегляду IPTV на Samsung Smart TV - Лайк ТВ.

Природно ціна такого телевізора буде залежати від наявності в ньому ряду функцій і звичайно ж від його бренду, звичайно ж згодом так як розвиток технологій не стоїть на місці, вартість пристрою буде поступово знижуватися. Ціни не повинні лякати користувачів, так як їх діапазон дуже великий і напевно кожен з бажаючих придбати собі такий розумний телевізор, зможе підібрати підходящу для себе модель за всіма параметрами.

Є ще ідея як можна не особливо переплачуючи збільшити функціональність свого телевізора, можна придбати смарт-приставку (Smart TV Box). Її плюс у тому, що підключається вона практично до будь-якої моделі телевізора, що має HDMI або AV порти. Але на жаль мінусом є її серйозна обмеженість, робота часто буває нестабільною і постійно потрібно прошивка, це користувачам ніяк не подобається.

Кожен телевізор спочатку має вбудовані блоки Смарт ТВ, навіть можуть працювати на абсолютно різних операційних системах (ОС). Найбільш популярною на сьогоднішній день є - Андроїд, саме той, що зараз встановлюють на більшість смартфонів. Так само свої власні операційні системи є біля телевізорів: Самсунг, Елджі і Панасонік.

Всі наявні можливості у Смарт ТВ

Перше, про що хочеться розповісти, це звичайно ж можливість смарт телевізорів синхронізуватися з телефоном, ПК, планшетом і всілякими іншими носіями інформації.

Тепер у користувача з'являється можливість зберігати свої фото та відео «на хмарі», а картинку виводити прямо на екран телевізора, це і є перевага синхронізації.

Ще хотілося б розповісти про одну з нових опцій - це дистанційне керування Смарт ТВ. Звичайно ж варто докладніше розповісти, що воно з себе представляє, таким чином всі сучасні телевізори підтримують технологію Smart Interaction, саме вона дає можливість керувати ним за допомогою голосу і жестів. У розпорядженні користувача буде універсальний пульт з гіроскопом, що виконує роль пульта і миші для управління курсором. Ще до телевізора можна підключити бездротову клавіатуру, а якщо встановити відповідну програму, то можна замість пульта використовувати смартфон.

Можливості Смарт ТВ, tvsmart
Можливості Смарт ТВ, tvsmart
Можливості Смарт ТВ

Наявні можливості для перегляду телепередач

У них входять:

  • Списки обраних телеканалів;
  • Запис програм і ТБ-шоу (здійснюється навіть в сплячому режимі);
  • Онлайн-сховища для користувачів смарт TV. Тут можна відшукати новенькі серіали, мультфільми, телепередачі і шоу, документальні фільми;
  • Більшість моделей смарт телевізорів можуть працювати відразу з декількома вікнами. Таким чином користувач зможе спілкуватися з друзями в соціальних мережах, і в цей же час дивитися фільм.

Можна сказати, що телевізори, які працюють на системі Android, можуть стати гідною заміною класичної ігровій приставці. Так користувач, скачавши на телевізор програму або гру, може грати і навіть підключити джойстик для зручності.

Детальніше про відеозв'язок в Смарт ТВ

Часто користувачі задаються питанням, чи є можливість спілкуватися по веб-камері використовуючи Смарт ТВ за допомогою смарт тв. З червня 2016 року в телевізорах з SmartTV програми Skype, на жаль, уже немає. Можна спробувати відшукати в інтернеті старі версії і зробити установку на свій страх і ризик, але робити це не рекомендується.

Тим більше що всі інші месенджери, крім Skype, працюють в повному режимі і дають можливість спілкуватися в режимі відеозв'язку, швидкість передачі інформації при цьому зовсім не страждає. Варто зауважити, що іноді немає можливості налаштувати відеозв'язок на телевізорі через відсутність відеокамери, але вирішити дане питання не складе труднощів, досить відвідати будь-який магазин побутової техніки, а там завжди є тіві - камери в хорошому асортименті.

Відеозв'язок в Смарт ТВ

Особливості підключення та налаштування Смарт-телевізора

Раніше в статті нам вдалося докладніше дізнатися про те, що собою являє Смарт ТВ і приставка, а далі пропонуємо розібрати докладніше, як же грамотно все підключити і користуватися ними щодня без будь-яких складнощів. Для старту роботи користувачеві необхідно буде підключити свій смарт-телевізор до інтернету, це можна здійснити такими способами:

  • Здійснити підключення до дротової мережі використовуючи LAN-порт і відповідний кабель.
  • З'єднати телевізор і Wi-Fi роутер за допомогою звичайного інтернет-кабелю.
  • Використовуючи бездротове підключення за допомогою Wi-Fi.
  • Вся настройка надалі буде залежати виключно від того, яка біля телевізора операційна система з платформою Smart TV.

На сьогоднішній день відомі чотири види платформ для розумних телевізорів, а саме: Android TV, Firefox OS, Tizen і webOS. Функціональність кожної з систем дуже схожа одна на одну, вагомою відмінністю є тільки інтерфейс і зручність його використання.

Часто можна зустріти таке, що більшість сучасних Смарт телевізорів підтримують функцію Wi-Fi Direct, а це значить, що всі наявні пристрої в будинку, підключені до цієї мережі, зможуть синхронізуватися з телевізором, не вимагаючи для цього ніяких додаткових налаштувань.

У той момент, коли телевізор підключений до мережі, користувачеві потрібно буде швидко зареєструватися і створити обліковий запис, саме після цього користувач зможе використовувати всі наявні функції і повною мірою користуватися наявними перевагами.

Далі користувач може зайти в онлайн-магазин відкрити пропонований каталог додатків, а після цього завантажити додатки різних програм і каналів, яке пропонує телебачення, так само можна скачати непоганий каталогів фільмів. Природно частина з них можна знайти в безкоштовному доступі, а за якісь буде вилучатися абонентська плата.

Також у користувачів є відмінна можливість переглядати величезну кількість каналів і фільмів, для цього досить використовувати IPTV.

На сьогоднішній день епоха класичних телевізорів поступово закінчується і день у день з'являються новенькі моделі сучасних телевізорів. А це не може не радувати, тому що смарт телевізор середнього цінового сегмента здатний замінити багато пристроїв і стати незамінним засобом комунікації, зробити з нього багатофункціональну техніку не складно, достатньо підключити інтернет і почати користуватися всіма перевагами Смарт ТВ.