Ні для кого не секрет, зокрема для сімейних пар інформація про те, що перші три роки в шлюбі є найскладнішими. До цієї думки приходять і ряд психологів, які стверджують, що саме в цей період часу відбувається притирання і низка подій, які можуть викликати різні емоції і реакції у сімейних пар. У матеріалі ми детально розповімо про те, що собою являє шкіряне весілля, що на нього подарувати і в цілому як слід відзначити цей день, щоб сімейні узи стали ще міцнішими, а спогади про цей день ще приємнішими.

Що собою являє шкіряне весілля

У народі третю річницю весілля називають шкіряною. За цей період часу у сімейної пари зароджуються свої традиції, нерідко в цей час вони приміряють на себе нові ролі - матері і батька. Тобто зараз це вже не просто безтурботно закохана пара, а відповідальний осередок суспільства на плечі якого покладено ряд зобов'язань. Відповідно поява нових соціальних ролей призводить сімейну пару до того, що їм доводиться зовсім по-новому реагувати і сприймати ряд подій який відбувається навколо них. У певному сенсі у пари буквально другий етап притирання, і якщо вони змогли не розірвати свої відносини в період паперового весілля, то їх чекає новий етап зі своїми яскравими подіями та певними труднощами.

По закінченню трьох років спільного життя у пар повинні вироблятися чіткі уявлення один про одного і якщо характерні особливості одного з партнерів не відповідають уявленням іншого, то пару чекає так звана криза трьох років. Якщо парам вдається успішно пройти цей кризовий період, а для цього в першу чергу необхідно шукати точки дотику там, де їх на перший погляд здається, що немає, то у пари великі шанси і далі проходити сімейну дорогу разом, міцно тримаючи один одного за руку.

Третя річниця весілля - шкіряна, original-present
Третя річниця весілля - шкіряна, original-present

Виходячи з цих позицій і з'явилася назва шкіряне весілля, шкіра сама по собі міцний і в той же час еластичний матеріал. Так і сімейна пара якщо у важких питаннях проявляє гнучкість і пошук взаєморозуміння, то їм вдається залишатися міцними і неподільними. Якщо ж такий матеріал як шкіра постійно терти, тобто в сімейному житті постійно конфліктувати, то шкіра, а значить і відносини просто зіпсуються і потріскаються.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Ще одним поясненням назви шкіряного весілля пов'язують безпосередньо з людським органом - шкірою. Тобто за цей період часу подружжя вже повинні навчитися буквально шкірою відчувати один одного. Це стосується і бажань, і думок, і переживань. Нерідко, бувало, так, що один з партнерів в сімейній парі без відомої причини починав відчувати переживання і внутрішннє нездужання. Але коли після робочого дня інший партнер повертався додому, то ставало відомо, що саме він сьогодні через певні події відчував внутрішню безпорадність і переживання, а другий партнер просто перехопив його відчуття. Але таке частіше спостерігається у тих пар, які досить міцні і вже усвідомили всю серйозність спільного побуту і будують плани і далі залишатися сімейною парою, а не вестися на поводу у хвилинних емоційних сплесків.

Існуючі традиції на день шкіряного весілля

В основному на всі річниці існують одні й ті ж традиції, але є і такі які відрізняють один одного. Так, як третя річниця сприймається як якась криза, відмирання чогось старого і поява чогось нового, то подружжю в цей час потрібно роздати існуючі борги. Щоб, так би мовити, позбутися від старого і непотрібного і тим самим звільнити місце, для нових можливостей і перспектив, в тому числі і фінансових.

Разом з цим потрібно пробачити всіх кривдників, самому попросити пробачення у близьких людей. Душевна тяжкість тягне за собою хвороби і поганий настрій, який частіше за все і «зливають» на сім'ю.

Слід влаштувати генеральне прибирання будинку. Але не варто тільки дружині цим займатися, важливо щоб обидва партнери брали в цьому участь, адже шлюб - це обопільна участь і рівне вкладення сил, часу і емоцій. Слід позбавити свій будинок від непотрібних дрібниць і застарілих елементів, звільніть якомога більше простору і це приведе в новий етап сімейного життя успіх і процвітання.

Існує ще й така традиція, що в цей день в честь свята, гостей слід пригощати м'ясом і червоним вином. З давніх часів прийнято вважати, що наявність цих двох елементів на столі сприяють тому, щоб на столі у сімейної пари завжди був багатий асортимент з їжі і пиття. Особлива перевага віддається м'ясу корови, так як за деякими віруваннями і психологічними паралелями саме корова є символом сім'ї. Щоб повністю слідувати прикметами і традиціями цього дня - сімейна пара на святкування одягається в шкіряну одежу або хоча б якийсь з її елементів. Благо вибору багато, починаючи від чоловічих поясів та жіночої спідниці, закінчуючи чоловічими туфлями і шкіряними жіночими браслетами. Вважається, що наявність шкіряних елементів на парі допомагає зміцнити їхні взаємини і стати ще більш еластичними якщо цього вимагатимуть обставини.

Кожна річниця весілля має свої традиції, kleo
Кожна річниця весілля має свої традиції, kleo

Ще одна кулінарна традиція покладена на плечі господині, яка перед святом пече фігурки тварин, а безпосередньо в саме свято вручає їх гостям в якості презенту. Прийнято вважати, що якщо дотримуватися цієї традиції, то дружині забезпечено гарне ставлення з боку родичів її чоловіка.

Ця річниця хороша тим, що в день святкування необхідно бити посуд і це не буде сприйматися як капризи або склоки, а навпаки в цей день це буде навіть корисним, так як вважається, що шум відганяє злих духів і не дає їм можливості залишитися в цьому будинку.

У день річниці на столі у молодих повинен стояти житній коровай, і добре якщо господиня його сама спече, адже запах свіжої випічки додає невимовного затишку. У момент святкування сімейна пара в присутності гостей відщипує по шматочку короваю і з'їдає їх. Далі, як і на весіллі цим короваєм пригощають всіх гостей.

Червоне яблуко також є символом третього шкіряного весілля. Якщо в сім'ї хворіють родичі, то молоді повинні пригостити їх червоними яблуками, які будуть сприяти якнайшвидшому одужанню.

Що подарувати на шкіряне весілля

Власне яке весілля такі і подарунки! Якщо в перші два роки сімейного життя пару задаровують рушниками і блокнотами для записів, то на третю річницю прийнято дарувати, щось з шкіряного матеріалу. Це скоріше будуть окремі, ніж загальні подарунки. Так, наприклад, чоловікові можна подарувати ремінь, гаманець, чохол для ноутбука або телефону, шкіряні тапочки, наручний годинник з шкіряним ремінцем, ефектне і дороге офісне шкіряне крісло, щоденник.

Подарунками для подружжя може бути: шкіряна сумка, туфельки або чобітки, рукавички, шкіряна нижня білизна (втім, такий вишуканий і пікантний подарунок буде хорошим подарунком для обох!), гаманець, обкладинка на паспорт, браслет. Хорошим і тематичним подарунком для обох партнерів стануть шкіряні меблі, книги в шкіряній обкладинці, шкіряне пано, а також валізу для подорожей. Приємним подарунком стане сімейна грамота, в якій будуть написані привітання і прикольні вірші з річницею.

Втім, якщо родичі сімейної пари захочуть подарувати чоловікові і дружині квитки на подорож в якусь спекотну країну, то вони явно не будуть проти, навіть незважаючи на те, що цей подарунок до шкіри не має ніякого відношення. Ну хіба, що викличе легкі мурашки по шкірі від перельоту з однієї країни в іншу!

Можна і не прив'язуватися до конкретного позначення річниці, адже головне, щоб подарунки йшли від серця і зовсім не важливо, що це буде.

На природі можна влаштувати безліч конкурсів, andryashinmaxim.com
На природі можна влаштувати безліч конкурсів, andryashinmaxim.com

Як можна відзначити шкіряну річницю весілля

Деякі особливо забобонні пари вважають за краще проводити цей день виключно удвох, щоб не накликати ту саму кризу. Втім, це скоріше марновірство, адже кількість людей на святі ніяк не впливає на те, яким далі буде сімейний шлях пари.

На свято можна зняти ресторан або його частину і за окрему плату фахівці приготують вам все, що ви побажаєте.

Якщо ваша річниця перепадає на теплий період часу, то можна виїхати на пікнік і там влаштувати святкування. Разом з пікніком можна об'єднати катання на конях, особливо це буде на руку якщо серед гостей є діти. Поки дітвора буде зайнята катанням на конях, то батьки та інші гості можуть зайнятися святкуванням і вигуками тостів. На природі зручно проводити короткі конкурси, які стануть хорошою розрядкою між застіллями.

Якщо ж свято перепадає на холодний період часу, то можна влаштувати посиденьки в сауні, там навряд чи можна буде застосувати елементи шкіряного одягу, але тим не менш святкування можна влаштувати гучне, веселе з рядом побажань і поздоровлень з річницею.

Якщо свято влаштовувати вдома, то це вийде звичайно доступніше за ціною, але тоді доведеться попрацювати, щоб приготувати достатню кількість страв.

На будь-яку річницю подарунки повинні бути від серця, 1000ideas
На будь-яку річницю подарунки повинні бути від серця, 1000ideas

Поздоровлення на шкіряну весілля

Далеко не всі майстри придумувати поздоровлення у віршах, тому пропонуємо на вибір кілька вітальних рядків, які безсумнівно відгукнутися в серцях молодят:

У вас сегодня кожаная свадьба.
Уже 3 года, как вы муж с женой.
Желаем, чтоб была у вас усадьба,
И в ней был 3-хэтажный дом большой.
Чтоб кожаную мебель в дом купили,
И кожаный салон в машине был,
Чтоб в мире и согласии долго жили,
И чтоб очаг семейный не остыл!

Свершилось все, как вы хотели:
Сегодня снова, как тогда,
Вы кольца верности надели.
В голове всплываю картинки,

Как те дни мгновенно пролетели —
Любовь осталась навсегда.
Пусть вместе вы уж много лет,
Но для любви предела нет.
И не страшны для вас года,
Любовь ведь вечно молода.


Праздник свадьбы вы не забываете
И всегда ежегодно отмечаете.
Дожили вы до свадьбы кожаной,
Своей дорогой шли, нехоженой.
Семья сложилась у вас крепкая —
Явленье радостное, редкое.
В любви живете, а не маетесь,
Все краше сделать жизнь стараетесь.
Растите сына, развиваете,
Семью делами укрепляете.
И дай вам Бог так дальше жить,
Очаг семейный свой хранить.
Пришли к вам в дом мы с поздравленьями
По зову сердца, со стремленьями
В честь юбилея одарить,
Своим подарком удивить.
Пусть дом ваш будет полной чашею.
Любуемся семьею вашею.
Три года прожили в ладу,
В жизнь воплотив свою мечту.


Поздравления вам наши нежные,
Глядя в ваши глаза безмятежные,

Торты и тосты все для вас!

Желаем, чтобы душа расцвела,
Чтоб весну улыбкой дарила,
И всегда над землей парила!
В общем, радости и детишек,
Отвлекитесь уже от своих вечных делишек

Щоб спеціально не друкувати листівки разом з привітаннями, то ми підготували для вас кілька поздоровлень і в прозі:

Кожаная свадьба наступила как бы не заметно. Вся наша жизнь проходит быстро и своим чередом. Желаем, чтобы каждый ваш день был наполнен светом и добром, взаимопониманием и лаской. Чтобы потом, в финале ваших дней, оглянувшись вы с радостью понимали, что всё, что делали было с душой, по чести и, по совести. С праздником дорогие!

Как чудно браком называется семейный союз! Дай, Бог, чтобы ещё много десятилетий вам семьёй называться. Обычаи этого дня просты: люби и будь любимым, оберегай счастье своё. Почему вы создали семью? Да, чтобы быть вам неделимы и счастье развивать своё! Наша проза проста, но поздравления с трехлетней годовщиной глубоки. Желаем вам и далее придерживаться статуса – крепкая семья!

Дорогая семья, поздравление наше прими! В рамках праздника, поздравляем с свадьбой. И несмотря на то, что официальный день бракосочетания был три года назад, желаем каждый день оставаться любимыми и влюбленными как в первый день семейной жизни.