Службі безпеки України на Черкащині вдалося припинити діяльність міжнародного хакерського угруповання. Шахраї крали кошти з рахунків користувачів електронних платіжних систем Європи і США.

Організатором даних шахрайських дій є громадянин РФ, який живе в Києві і троє мешканців Черкащини. Кіберзлочинці через закриті форуми займалися купівлею даних платіжних рахунків іноземців та привласнювали собі гроші.

За кошти вони купували товари на популярних закордонних інтернет-магазинах. Потім куплену продукцію хакери реалізовували через онлайн-сервіси.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Діяли шахраї з 2010 року, а в рік оборот становив 500-700 тисяч доларів.

СБУ провела Обшуки за місцем проживання злочинців в Черкасах і Києві. У них вилучили комп'ютерну техніку, планшети з даними, які підтверджують протиправні закупівлі.

На даний момент вирішується питання щодо винесення зловмисникам повідомлення про підозру у кримінальному злочині за ч. 2 ст. 361 та ч ч. 2 ст. 209 Кримінального кодексу України.

На даний момент проводиться досудове розслідування.

Нагадаємо, китайські хакери непомітно вкрали 1 мільйон доларів.

Як повідомляв Знай. ua, у Харкові СБУ затримала групу хакерів, що вплинули на вибори в США.

Також Знай. ua писав, що втручання Росії у вибори президента Франції.