У зв'язку із тим, що з 2023 року назву сиру "фета" мають право використовувати лише у Греції, звідки походить цей продукт, українські виробники вигадали для нього нову назву.

В Україні сир фета буде називатися набіл розсольний. Виробники змушені були зайнятися перейменуванням цього продукту і вигадали для нього нову назву. Заступниця голови громадської спілки "Вівчарство і козоводство України" Наталія Якименко прокоментувала:

Сир фета, фото: news.milkbranch
Сир фета, фото: news.milkbranch

"В Україні є давнє слово, яке рідко використовується, — набіл. Тому виробникам пропонують продавати фету як набіл розсольний"

Якименко зазначила, що тепер для донесення інформації до споживачів та ребрендингу фети потрібно буде запустити потужну рекламну кампанію.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Варто нагадати, що з 2023 року українські виробники не матимуть права називати свій продукт "фетою", оскільки в Євросоюзі ця назва захищена як географічне зазначення.

Сир фета, фото: infagro.com.ua
Сир фета, фото: infagro.com.ua

Нагадаємо, раніше Україна встановила рекорд урожаю зерна: чи подешевшають продукти на полицях

Як повідомляв портал "Знай.ua", стоматолог розповів про продукти, які викликають рак і безпліддя: ми їмо їх кожен день

Також "Знай.ua" писав про харчове отруєння: симптоми та перша допомога дорослим і дітям