Українська і російська сторони в п'ятницю, 20 грудня, підписали протокол домовленостей про продовження транзиту газу через Україну і врегулювання взаємних вимог.

Про це пише "Інтерфакс" з посиланням на російську компанію.

20 грудня в Мінську продовжилися газові переговори України, Росії та Європейського Союзу.

Обговорення питання транзиту газу почали ще 19 грудня на зустрічі з Берліні. Віце-президент Єврокомісії Марош Шефчович у результаті заявив про "досягнення принципової угоди по газу по всім елементам".

Транзит газу, Уніан
Транзит газу, Уніан

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Підписаний документ тепер має затвердити політичне керівництво в Києві та Москві.

Нагадаємо, що російська сторона погодилася виплатити Україні три мільярди доларів за рішенням Стокгольмського арбітражу. Відомо, що виплата цих грошей стане частиною угоди України і Росії з транзиту російського газу в Європейський союз.

Як повідомляв портал Знай.uа, Україна та Росія досягли принципової угоди про новий контракт щодо транзиту російського газу через територію України.

Також портал Знай.uа писав про розмову між керівником "Нафтогазу" Юрієм Вітренком і главою "Газпрому" Олексієм Міллером. Відзначається, що бесіда нібито пройшла "на підвищених тонах".