Експерти розповіли про усі корисні властивості хурми, яку ще кілька років тому вважали екзотичним фруктом.

Хурма насичена кислотами, включаючи яблучну, які корисні для нашого здоров'я. В ній багато кальцію, фосфору, магнію, пектину і дубильних речовин. Хурма містить вітамін С і каротин, причому їх рівень не поступається показникам цитрусових. Цей фрукт на 20% складається з більш корисних для нашого здоров'я фруктових різновидів цукру, але діабетикам її не рекомендують.

Хурма
Хурма

Мало хто знає, що хурма має рекордним терміном зберігання. Якщо ви будете тримати її у відділенні для фруктів у холодильнику, то вона збереже всі свої корисні властивості протягом 4 місяців.

Вживати хурми у свіжому, і у замороженому, і навіть в сушеному вигляді. Втім, пам'ятайте про те, що сушена хурма містить в три рази більше цукру, ніж свіжа. Хурму можна використовувати в якості відмінного інгредієнта для варення, цукатів, сиропу, начинки для пиріжків і навіть для домашнього вина. Фрукт чудово насичує, оскільки містить багато клітковини.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Нагадаємо, що нові дослідження Центру з контролю та профілактики захворювань США показали, що незначне ожиріння може продовжити життя людини.

Як повідомляв портал Знай.uа, онколог розповів, як вчасно розпізнати рак: "Єдине, що під силу лікарям".

Також портал Знай.uа писав про те, що відчувають люди в останні миті життя.