У найближчий тиждень на думку аналітика Альпарі Вадима Йосуба курс долара відносно гривні може зрости, повідомляє РБК-Україна.

За прогнозом Йосуба через тиждень на міжбанку долар може коштувати 24.1 гривню, а у готівковому вигляді банки можуть виставляти курс на рівні 23.8/24.4 гривні за долар.

Також експерт пояснив причини зростання курсу долара в кінці минулого тижня після тривалого його падіння. На думку Йосуба, це пов’язано іх спекулятивним характером масового попиту на валюту. До того ж п’ятниця була останнім днем, коли можна було купити валюту для погашення валютного кредиту або сплати за контрактом на імпорт.

Обмін валют
Обмін валют

Проте, після нового року, за підрахунками експерта, курс долара стабілізується, а потім знов піде на зниження.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Нагадуємо, що сьогодні Національний банк встановив курси валют на новорічні свята, які діятимуть до 7 січня.

Як повідомляв портал Знай.uа, Міжнародний валютний фонд заявив, що в кінці 2019 року можна очікувати зміцнення гривні по відношенню до долара порівняно з показниками за минулий рік.

Також портал Знай.ua писав, що з початку цього року курс національної валюти по відношенню до американського долара виріс на 19%. Це дозволило гривні стати світовим лідером за темпами зміцнення.