З 1 січня підвищується соцдопомогу дітям у прийомних сім'ях і дитбудинках. Міністерство соціальної політики України поінформувало про те, що з 1 січня 2020 року будуть підвищені розміри державної соцдопомоги для підтримки дітей-сиріт, а також дітей, позбавлених батьківського піклування.

Про підвищення соцдопомоги окремим категоріям повідомляє Мінсоцполітики. Також про це написала профільний міністр Юлія Соколовська у Facebook. Зміни торкнуться виплат дітям, які виховуються в патронатних та прийомних сім'ях, а також у дитячих будинках сімейного типу.

Соцвиплати, фото: 24tv.ua
Соцвиплати, фото: 24tv.ua

"З метою підтримки дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються у патронатних, прийомних сім'ях, дитячих будинках сімейного типу, з 1 січня 2020 підвищені розміри державної соціальної допомоги з 2 до 2,5 прожиткових мінімумів для дітей відповідного віку, а для дітей з інвалідністю – з 2 до 3,5 прожиткових мінімумів для дітей відповідного віку", – повідомила Соколовська. Юлія Соколовська

Крім того, заплановано підвищення виплат батькам, які виховують таких дітей – з 70 % прожиткового мінімуму до 100 % прожиткового мінімуму за кожної дитини.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Нагадаємо, на пенсію після 60-ти: половина українців ризикують зустріти старість у злиднях

Як повідомляв портал "Знай.ua", зарплати і ціни в Україні помістили в карикатуру: актуально про бензин, світло та хліб

Також "Знай.ua" писав, працювати з останніх сил: в Україні зміниться порядок виходу на пенсію, що треба знати