З 1 січня 2020 року українська компанія "Оператор ГТС України" почала транзит перших кубометрів газу з Російської Федерації до країн Європейського союзу.

Про це повідомили на офіційній сторінці компанії в соцмережі Facebook.

"Ми вже транспортувала в ЄС перші кубометри газу по новому транзитному контракту, відтепер вже за європейськими правилами в міждержавних точках, ГТС працює в штатному режимі", - сказано в повідомленні.

Транзит газу, Уніан
Транзит газу, Уніан

Цю ж інформацію підтвердить на своїй сторінці в соцмережі генеральний директор компанії Сергій Макогон.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"Пропрацювали все номінації по транзиту в рамках виконання нового договору. Ми довели, що здатні працювати за новими європейськими правилами", - додав він.

Оператор ГТС України, Facеbook
Оператор ГТС України, Facеbook

Зазначимо, що українська і російська сторони в п'ятницю, 20 грудня, підписали протокол домовленостей про продовження транзиту газу через Україну і врегулювання взаємних вимог. Обговорення питання транзиту газу почали ще 19 грудня на зустрічі з Берліном. Віце-президент Єврокомісії Марош Шефчович у результаті заявив про "досягнення принципової угоди по газу по всім елементам".

Нагадуємо, що разом із Оленою Зеленською перевірки шкіл у Черкаській області також здійснювала міністр освіти та науки Ганна Новосад.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Путіна зробили "реверанс" Зеленському: мир на Донбасі, формула Штайнмайєра та інші "обіцянки" Лаврова.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський підписав доленосний для України закон: торгувати з Росією більше не будемо.