Компанія "Укртрансгаз" повідомила підсумки роботи української газотранспортної системи в 2019 році, через яку вже йде транзит російського газу за новим договором.

Так, обсяги транспортування газу по Україні з РФ до Європи та Молдови склав 89,6 млрд куб. м. Крім того, в підземні сховища було закачано 13,1 млрд куб. м газу, що більше на 34%, ніж протягом 2018 року. Відбір з ПСГ зменшився на 25% і склав 8,0 млрд куб. м газу. Зараз у ПСГ України накопичено 18,9 млрд куб. м блакитного палива.

Україна вже протягом 1496 днів не імпортує газ для своїх потреб з Росії. За цей період обсяги газу надходили виключно з європейських країн.

У минулому році в Україну імпортовано 14,2 млрд куб. м блакитного палива, що більше на 35% обсягу в 2018 році. При цьому надходження природного газу в ГТС від газовидобувних підприємств України в 2019 році склали 20,7 млрд куб. м.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Українцям з минулого року було транспортовано магістральними газопроводами 26,4 млрд куб. м газу. Загальне використання газу для виробничо-технологічних витрат (ПТО) – зменшилася на 8% і налічує 3,4 млдр куб. м.

Нагадаємо, 1 січня Україна запустила транзит російського газу за новим договором.

Як повідомляв портал Знай.uа, Україна і РФ підписали всі угоди для продовження транзиту газу через Україну в ЄС з 1 січня.

Також портал Знай.uа писав, що "Нафтогаз" відмовився від своїх позовів проти "Газпрому" на 12,25 мільярда доларів.