Народний синоптик Леонід Горбань розповів, що за класифікацією Брюсова календаря настав рік Місяця. Після Нового року зима й засніжить, і заморозить Україну.

Прогноз на 2020 рік

"Весна в рік Місяця спочатку дуже холодна, до середини березня тримаються сильні морози. У квітні холодно і сиро, тільки в кінці місяця стане ясно і тепло. Травень – жаркий і посушливий, в середині більше двох тижнів без опадів. Але цю суш компенсують два літніх місяці, які очікуються прохолодними з-за частих дощів, але не холодними, адже сонце стоїть високо і гріє добре. У серпні картина зміниться – він буде посушливий, жаркий, в середині місяця знову два тижні без дощів. Осінь холодна і сира: вже вересень, на відміну від попередніх років, виявиться по-справжньому осіннім, дощовим. В кінці жовтня можливі заморозки, а в другій половині листопада – морози. Але на початку жовтня після невеликих дощів чекаємо 10 днів нежаркій, але сухий і приємної погоди. Грудень – холодний, з дощами та снігом, але морози невеликі", - сказав він.

Завідувач відділом прикладної метеорології і кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС і НАНУ Віра Балабух сказала, що зупинити потепління стане нереально. Експерти думають, що на сьогоднішній день на погоду впливають нові фактори, яких не було в минулому, коли складався Брюсов календар. Саме тому скептично ставляться до розрахунків, обіцяють сильні морози і рясні опади. Балабух заявила, що 2020 рік українців чекає тепла зима, спекотне літо, опади нижче норми і різка зміна температур.

Прогноз на 2020 рік

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Процеси зміни клімату в бік потепління на нашій планеті та в Україні посилюються. Останні п'ять років були найтеплішими за весь період інструментальних спостережень, а 2019 рік, ймовірно, виявиться найбільш теплим роком. Найбільш небезпечними в цей період були хвилі тепла, які спостерігалися на всіх континентах і привели не тільки до безлічі нових температурних рекордів, але й до значної смертності серед населення. Протягом 2019 року в Європі було 5-6 потужних хвиль тепла, які викликали природні аномалії. Зокрема, у Франції влітку спостерігалося дві хвилі рекордної спеки, в червні температура вперше досягла 46 градусів за Цельсієм. Загинуло близько 1,5 тисячі осіб", - стверджує метеоролог.

Так, частота і тривалість тепла поступово посилюється. Це пов'язано зі зміною атмосферної циркуляції і призводить до підвищення температури Світового океану. згідно з даними Всесвітньої метеорологічної організації (ВМО), понад 90% надлишкового тепла зберігається в океанах. У 2019 році тепломісткість океанів значно зросла.

В Україні у 2019 році також відзначалося кілька потужних хвиль тепла. Внаслідок цього середньодобова температура повітря була на 10-15 градусів вище норми.

"Зараз йде фаза зменшення сонячної активності, якої повинна була б відповідати фаза похолодання, але відбувається навпаки, тому що людина впливає на перегрів Землі майже в 10 разів більше, ніж природа. Протягом останніх п'яти років концентрація парникових газів в атмосфері підвищилися до рекордних рівнів, що свідчить про збереження тенденції до потепління протягом найближчих років і, ймовірно, десятиліть. Тому 2020 рік, ймовірно, не буде винятком. Нас чекають нові хвилі тепла, різкі зміни температури, дефіцит опадів, спекотне літо, сильні зливи, грози, град, шквали", – заявила Балабух.

Прогноз на 2020 рік

Нагадаємо, що вчені з Нідерландів напророкували кліматичну катастрофу для Європи.

Як повідомляв портал Знай.ua, у 2020 році у зв'язку з новим розміром прожиткового мінімуму збільшили також і розмір аліментів.

Також портал Знай.ua писав, що весь 2019 рік в Україні визнали найтеплішим за всю історію спостережень, а початок січня 2020 року все ще не проявив справжніх зимових морозів.