Різдво Христове в Україні - одне із найрадісніших і очікуваних свят. Дізнайтеся: у який час та якого числа найкраще ворожити на любов, судженого, наречену, заміжжя, гроші?.. Читайте також про те, які потрібно й можна проводити обряди та ритуали у домашніх умовах? Пропонуємо найбільш ефективні й цікаві способи гадань наших предків.

Такі різні народні ворожіння: коли їх можна проводити?

Різдвяні ворожіння - давня українська традиція. Наші предки асоціювали ніч у Святвечір з магією, дивами та усім найнезвичайнішим. Саме тому вдень усі люди ще постилися, читали молитви, очищаючи душі від гріхів.

А з приходом першої зірки сідали за пісний стіл, щоб їсти страви пісної, так званої багатої вечері, коли на святковому столі, за числом апостолів, знаходиться 12 різних страв.

Після цього, вірячи в магію Різдва, ворожили. Втім, не тільки на Святвечір. Наші пращури ворожили із вечора 6-го січня по 19-те січня включно. Тобто із Різдва Христового до самого Хрещення.

Щоправда, сучасні традиції дещо змінилися. І сьогодні багато українців починають використовувати різні способи ворожіння ще із 25 грудня, коли відзначається католицьке Різдво. Однак церква будь-які гадання вважає гріхом, тому люди віруючі утримуються від них.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Існують найрізноманітніші способи гадань. Деякі з них проводяться ввечері перед сном, інші - після півночі. Як би там не було, але ворожіння на картах, папері, дзеркалі тощо допомагало нашим предкам скоротати довгі зимові вечори.

Ну, а ми, в свою чергу, спробуємо зараз зануритися у цей загадковий світ ворожінь. Пропонуємо дівчатам і хлопцям, чоловікам і жінкам нескладні старовинні способи ворожіння.

Ворожіння на Різдво, strana.ua
Ворожіння на Різдво, strana.ua

Дізнайтеся, як правильно треба гадати на святки? Чи можна ворожити вагітним? Як гадати на любов, гроші, дівчатам - на заміжжя, хлопцям - на одруження і т.д.? Зараз ми вам про все це докладно розкажемо.

Чи можна гадати вагітним жінкам?

Досить часто жінок, які чекають на дитину, турбує запитання: чи можна вагітним ворожити? Думка лікарів, церкви та магів із цього приводу однозначна: майбутнім мамам ворожити не можна! Тож краще у очікуванні дитини не ризикувати.

«Чому так?» - запитаєте ви. Вважається, що коли жінка вагітна, в неї йде активний енергетичний обмін формування майбутньої людини. Аура плода у цей період найменше захищена. І чаклунські обряди можуть навіть призвести до вагітності, що завмре, або й зовсім - до смерті плоду.

Якщо раніше наші предки не могли дізнатися стать майбутніх дітей, то сьогодні за допомогою УЗД медицина дає відповіді на запитання, що цікавить щодо того, хлопчик народиться чи дівчинка. А у православ'ї ворожіння й зовсім вважається гріхом.

І якщо комусь хочеться зазирнути у майбутнє, перебуваючи в цікавому положенні, церква рекомендує почитати молитви. І навіть однієї молитви у день буде достатньо для того, щоб розвіяти сумніви. І захистити майбутнього малюка від всіляких недобрих впливів.

Тлумачення ворожінь: як гадати зі свічкою, дзеркалом, гребінцем?..

Гадати зі свічками на заміжжя можна у компанії подружок або хлопців. Для цього приготуйте половинки скорлупок волоських горіхів і свічки за кількістю присутніх. Потрібно взяти якусь ємність, налити в неї води.

Потім кожна присутня (присутній) запалює свічку, вставляє її в половинку шкаралупи і пускає на воду. Яка перша свічка згорить, та дівчина (той хлопець) і вийде першою заміж (першим одружиться).

Ворожіння на Різдво, magiclady.net
Ворожіння на Різдво, magiclady.net

Друга свічка - її господиня буде другою нареченою і т.д. Дуже погано, якщо шкаралупа зі свічкою потоне. Вважається, що дівчина чи хлопець, що запалили її, ніколи не вийде заміж чи не одружиться.

Існують і веселі ворожінні в компанії подружок або хлопців. Для цього вам знадобляться цибуля, цукор, залізна гривня, хліб, сіль, обручка. Усе це потрібно розділити по чашках. У одну ще налити воду. Потім кожна дівчина чи хлопець із закритими або зав'язаними очима простягають по черзі руку до чашки. Вибравши, дізнаються своє майбутнє і що обіцяє їм новий рік.

Тлумачення: сіль - до гіркоти й смутку; цукор - до веселого солодкого життя, гривня - до заможного життя, обручка - до заміжжя (до одруження), цибуля - до прикростей та сліз, хліб - до достатку, вода - ніяких серйозних змін не буде.

Можна опівночі вийти та стати на вулиці. Потрібно почекати першого перехожого чоловіка і запитати його ім'я. Вважається, що так зватимуть нареченого. Чи варто вам о 12 годині ночі виходити на вулицю, щоб дізнатися ім'я судженого, вирішуйте самі. Але є й абсолютно нестрашні ворожіння.

Якщо ви боїтеся, краще дізнайтеся його ім'я, поклавши під подушку 12 папірців із чоловічим іменами. Прокинувшись рано вранці, у першу чергу потрібно витягнути папірець. І дізнатися ім'я свого майбутнього чоловіка.

Із допомогою паперу можна також ворожити натупним чином. Потрібно взяти тарілку, зім'яти аркуш паперу і запалити. Після цього піднести до стіни. І по контурах згорілого паперу на тіні визначити, що незабаром чекає.

Легкі й цікаві ворожіння із каблучкою. Дівчата сідають на підлозі. І по черзі котять каблучку. Першою вийде заміж та дівчина, каблучка якої зупиниться біля вхідних дверей.

Існують й інші ворожіння з каблучкою. Наприклад, ви можете дізнатися стать майбутньої дитини. Тому каблучку необхідно опустити в склянку з водою. І поставити опівночі на засклений балкон або винести на веранду. Рано вранці подивитися.

Тлумачення: якщо вода не замерзла або рівна й гладка, дітей не буде. Якщо є горбки - це хлопчики, якщо ямки - дівчатка. Вважається, що передбачення будуть правдиві, навіть якщо опівночі ненадовго виставити склянку із каблучкою і водою на вулицю на мороз.

Бувають і інші ворожіння. Наприклад, на книзі. Для цього необхідно подумки загадати бажання або задати запитання. Потім назвати дві цифри: перша - це номер сторінки, друга - рядок. І прочитати, дізнавшись, чи збудуться бажання або дізнавшись відповідь.

Можна також гадати на яйці: як на білку, так і на жовтку. Приготуйте стакан із чистою водою. Візьміть сире яйце, зробіть у ньому невеличкий отвір. Потім перемістіть білок у воду. Він повинен прийняти якусь певну форму: обриси човна, церкви, каблучки або куба.

Ворожіння на Різдво, kiev.informator.ua
Ворожіння на Різдво, kiev.informator.ua

Тлумачити майбутнього буде в залежності від форми білкової маси. Значення фігур: човен - це дорога або подорож, храм - вінчання, прямокутник - труна, каблучка - заміжжя, млинець - неприємність, голуб - мир, спокій, гармонія, тварина - непорозуміння із рідними або друзями, змія - ворог, сварка, риба - вагітність або народження малюка, квітка - благодать і щастя.

Вважається, що засмучення й нещастя чекають на ворожбита у тому випадку, якщо білок виявиться на дні чарки. Таким же чином можна гадати на воску. Потрібно запалити білу свічку й капнути воском у миску із водою. За отриманими фігурами аналогічним чином судити про майбутнє.

Гадати на жовток потрібно, розбивши куряче яйце та виливши масу в ємність із водою цілком. При цьому загадати найзаповітніше бажання. Вранці подивитися на жовток. Якщо він залишився таким же, ваше бажання обов'язково збудеться. Якщо від нього врізнобич пішли нібито волокна – ні.

Щоб дівчата побачили образ свого майбутнього благовірного, можна гадати із гребінцем або дзеркалом. У першому випадку потрібно взяти гребінець і покласти його перед сном під подушку. Заснути зі словами: «Суджений мій, ряджений! Прийди до мене уві сні й розчеши мене! »У сні й повинен наснитися наречений.

Із дзеркалом ворожіння найстрашніше й найнебезпечніше. Проводити ритуал варто у лазні. Це місце вважається нечистим. Це не буде викликання духів, а можливість побачити свого судженого через плече. Особливо такий вид ворожіння привертає підлітків. Однак він вважається небезпечним.

Дівчина повинна знаходитися тут одна. Бути із розпущеним волоссям і без поясу. Потрібно поставити 2 столових прибори, запалити свічку й вдивлятися у дзеркало, примовляючи: «Суджений мій, ряджений! Приходь до мене повечеряти!»

Після того, як у дзеркалі з'явиться силует чоловіка, що заглядає через плече, потрібно сказати, щоб убезпечити себе: «Чур цього місця!» Після цього обриси силуету повинні зникнути, а ворожбит опиниться у безпеці.

Які існують прикмети, замовляння та карткові ворожіння?

Влаштовуючи домашні посиденьки, хлопцям і дівчатам можна ворожити. Колода обов'язково повинна бути новою. Необхідно перетасувати її і, викладаючи по одній карті на стіл, називати послідовно всі карти від шістки до туза.

Ворожіння на Різдво, kiev.informator.ua
Ворожіння на Різдво, kiev.informator.ua

Робити так із колодою потрібно тільки 1 раз. У вас має бути 4 кола називання карт. Відкладіть у бік ті карти, назви яких збіглися зі сказаними вами. Тлумачення їх наступні: шістка - до власної хвороби або когось із близьких; сімка - належить дорога, подорож, відрядження або переїзд; вісімка - станеться нещастя із кимось зі знайомих, ця карта обіцяє їхню загибель; дев'ятка - зайві грошові розтрати; десятка - негаразди, турботи, перешкоди; валет - плітки навколо вас; дама - у вас з'явиться суперник (суперниця); король – на вас чекають чисті взаємні почуття; туз - духовна втрата або матеріальна втрата.

Ворожити на картах поодинці на ніч варто наступним чином. Необхідно взяти із колоди 4 короля й покласти їх під подушку. Вранці витягнути одну карту. Бубновий король обіцяє весілля і вінчання із тією людиною, в якого ви зараз закохані.

Піковий - наречений буде набагато старшим за віком і дуже ревнивим чоловіком. Можливо, він буде людиною одруженою, а ви його відіб'єте, або буде розлучений. Хрестовий - ваш благовірний буде людиною військовою. Необов'язково службовцем, можливо, поліцейським, МНСником або представником інших силових структур. Червовий обіцяє життя із забезпеченим чоловіком.

Щоб дізнатися, чи будуть у вас водитися гроші, потрібно закрити або зав'язати очі й опустити руку в ємність із горохом. Набрати жменю. Потім порахувати кількість набраних зерен. Якщо їх буде парне число, це означає, ви проживете цей рік у достатку. Непарна кількість обіцяє про брак, нестачу грошей.

У Різдво вірять у такі прикмети:

  • Різдвяний вечір обов'язково потрібно провести у компанії приємних вам людей, тоді й весь рік буде вдалим.
  • Хто першим переступить 7-го січня поріг вашого будинку, таким буде і весь рік. Якщо чоловік - вдалим, якщо жінка - навпаки.
  • Сніг і заметіль із 6-го на 7-ме - до гарного врожаю.
  • Зоряне небо на Святвечір - добрий врожай гречки та гороху.

Якщо ви вірите у замовляння, то вийдіть о 3 годині ночі із 6-го на 7-ме січня на вулицю. Вважається, що перед вами повинні відкритися небеса. І ваше заповітне бажання обов'язково здійсниться.

Головне, пам'ятайте: промовляти своє заповітне бажання треба чітко в слух і сформулювати його правильно. Нехай воно виходить від вашої душі. Поміркуйте і візуалізуйте його під час промовляння до небес. Удачі всім і везіння!

Фото

Ворожіння на Різдво, kiev.informator.ua
Ворожіння на Різдво, kiev.informator.ua

Ворожіння на Різдво, strana.ua
Ворожіння на Різдво, strana.ua

Ворожіння на Різдво, sobkor.net
Ворожіння на Різдво, sobkor.net

Ворожіння на Різдво, kiev.informator.ua
Ворожіння на Різдво, kiev.informator.ua

Ворожіння на Різдво, kiev.informator.ua
Ворожіння на Різдво, kiev.informator.ua

Відео