Двоє українських п’ятикласників підкорили Японію та стали переможцями міжнародної математичної олімпіади. Так, школярі найперші серед 11 учнів зі всього світу розв'язали 30 складних задач англійською мовою.

Як відзначається, переможцями міжнародної математичної олімпіади, яка відбулася в Японії, стали Михайло та Катерина, які навчаються у столичному ліцеї. Відтак, школярі розв'язали 30 завдання з алгебри, логіки, комбінаторики, теорії чисел та геометрії.

Скріншот з відео

За словами вчителів, маленьких розумників питають не те, що вчать у школі, адже у цих п’ятикласників – вісім уроків на тиждень, плюс додаткові заняття, а щосуботи математичний гурток. Окрім цього жінка зізнається, що якби не мама школярів, то вони, можливо, і не виграли б. Адже саме вона возить дітей до фізматліцею ледь не через пів Києва.

"Не всі діти змогли поїхати, бо в Україні було дев’ять золотих переможців. На фінал змогли поїхати шість. Троє не поїхали, зокрема, через фінансові проблеми", – зізнається викладачка.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, раніше львівських школярів частують круасанами у обмін на щоденники: Бандера б зацінив

Як повідомляв портал "Знай.ua", зламав систему: в Запоріжжі дід Мороз на святі влаштував недитячі танці

Також "Знай.ua" писав, Шахерезада, Баба Яга і Циганка: дівчата Кравець з "Жіночого Кварталу" згадали найжорсткіші ролі